Gátmetszés inkább vagy semmiképp?
Én 4kg feletti babát szültem a 165cm-hez. Na ezt próbálja meg valaki gátvédelemmel, 36-os fejjel.
Nekem fájt utána az egy órás kívül-belül varrás is, rosszabb volt, mint a 1,5 órás szülés.
Szóval ez helyzet, baba függő, nem hiszem, hogy pusztán a te döntésed lenne.
Mind a kétszer nekiindultunk gátvédelemmel. Az elsővel már vizihulla voltam, kérésre vágtak. Az volt xr, amíg potyogott ki, de ahogy kiesett a varrat semmi bajom nem volt.
A másodikkal a doki meg a szülésznő ott veszekedett, hogy kell e nem e. Azt mondtam inkább mint 2óra kézimunka. Kedden szültem vasárnap kivette a doki a varratokat, és addig is tudtam futkosni, na onnantól miss szélvihar. Tény nem lányálom a varrás-meg a kiszedés, de ha azt vesszük, hogy esetleg ami repedhet repedt volna, és... Nekem így jobb volt.
Én nem a gátmetszésben éreztem a különbséget.
Az első lányomnál viszonylag sok belső sérülésem volt, mert a feje mellett tartotta a kezét. 3 öltés volt a gátmetszés. Addig fájt, míg ki nem vették a varratokat, ill a belső varratok miatt elég hosszan tartott a regenerálódásom a nemi életem terén.
A másodiknál is volt gátmetszés. Az is kb 2-3 öltés, de semmi belső sérülésem nem volt. A gátam egyáltalán nem fájt, pár órával a szülés után ültem, jöttem-mentem. Olyan lettem alul, mint a szülések előtt.
Szóval a gátmetszés nálam nem volt befolyásoló tényező.
Nekem volt egy kis gátmetszésem, de szerencsére tényleg csak minimális. Viszont én úgy gondolom, inkább vágjanak, mint repedjek.. Nehezebb varrni is, nehezebben is gyógyul. Én személy szerint örülök neki, hogy engem vágtak. Nagyon gyorsan gyógyultam, szülés után mikor kisétáltam is már le tudtam ülni - persze kicsit kellemetlen volt, de közel sem olyan vészes, mint amire számítottam, és ez a kellemetlen érzés is csak 2-3 napig tartott, utána megszűnt ez is. Pedig nem volt kicsi a babám, 4 kg-mal született.
A férjem szerint nem változott semmit érzésre.. És úgy látom, küllemre sem. Ettől füttetlenül az első 1-2 alkalom nekem kellemetlen volt, de túlélhető. Mintha újra szűz lettem volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!