Szülés előtt jellemző, hogy gyakran kell menni WC-re? Ez csak inger vagy valóban többet vécézünk ilyenkor?
Én is gyakrabban voltam wc-n a szülés napján, de akkor még semmi más jele nem volt. (Jobban mondva a szülés előtti napon, mert másnap hajnalban lett meg a babám). Azt nem lehet megmondani, hogy innentől mennyi idő a szülés. Nekem a gyakori wc-zés délután volt, és este fél 10-kor elment a magzatvíz (egy része). Amúgy nem csak inger, valóban többet wc-zünk ilyenkor, ez tulajdonképpen a természet "beöntése". Így gondoskodik róla a természet, hogy szüléskor csak a gyerek jöjjön, más ne :)
5 perces fájásokkal szerintem még nyugodtan beérsz egy 30 percnyire lévő kórházba, ha első baba. De ha már hamarabb érzed, hogy rendszeresek a fájásaid, akkor szerintem már a 8-10 percesekkel is elindulhatsz. Vagy ha elmegy a magzatvíz, akkor azonnal. (de rohanni akkor sem kell, nyugodtan zuhanyozz le, készülj össze, egyél-igyál!)
Könnyű, gyors szülést kívánok!
Szia!
Én írtam a 3. hozzászólást, a 2-3-szort.
Arra már nem emlékszem, hogy utána mennyivel szültem, de arra igen, hogy szülés előtti napon voltam CTG-n és az eredmény értékelhetetlen lett, mert semmi fájás nem volt, méhösszehúzódás sem, a baba aludt, még mozgás sem volt, jóslófájás sem.
Másnap éjjel 2-kor éreztem az első fájást, a reggel, délelőtt is így telt, 5-10-15 perces fájásokkal. Délelőtt 11-kor hívtam a taxit és 1 órás utam volt a kórházig. A taxis térképről tájékozódott, kicsit izgultam, odaérünk-e... Mire beértünk, 4 ujjnyira voltam nyitva déli 12-kor. Negyed háromkor megszületett a kislányom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!