Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha kérem a magánorvosom akkor...

Ha kérem a magánorvosom akkor inditja a szülést?

Figyelt kérdés

Bízom benne,hogy a két ünnep között kibujik,de ha mégsem elesek minden juttatástól,ezért arra gondoltam,hogy megbeszélem a dokimmal,hogy december 30-án inditsa be a szülést!

Akkor leszek 38 hetes 3 napos.

Szerintetek belemegy,vagy nem szívesen foglakoznak ilyennel??

Őszinte leszek ,én sem inditanám be,csak tudja mikor akar jönni,de az ő érdekében is jó lenne ha kapnám a gyedet és tgyást.....

2011. nov. 10. 22:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
köszönöm
2011. nov. 11. 14:07
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Nagyon sok jót irtatok,és bíztatot,reméltem azért nem kapok olyan sok rosszat,hogy milyen anya is vagyok!!Kedvesek vagytok,hogy próbáltok pozitivan segiteni.

De ,hogy megválaszoljam a "kedves" kommentet író kérdését.

2007től -2011 márciusáig van folyamatos munkaviszonyom.

Tavaly októberben terhes lettem,de magzatelhalás miatt megműtöttek januárban,ezek után táppénzen tartottak márciusig a műtét és egyéb dolgok miatt.

Majd felmondtam márciusban költözés miatt és igen nem jelentkeztem be munkanélkülinek amit bánok is nagyon.

majd a kisfiam megfogant áprilisban.És hogy miért is vállaltunk babát,szerintem nem tartozom ezzel neked semmilyen magyarázattal.

Tény jól jönne a gyed és tgyás,hisz nem mindegy ,hogy egy fizuból élsz vagy kettőböl...a gyest meg csp nem számolom,mert nevetségesen kevés összeg....tudjuk mindannyian ,hogy abból sok mindenre nem futja,talán a havi pelusok....

2011. nov. 11. 16:11
 13/21 A kérdező kommentje:

Jah és még a kedves kérdezönek üzenném,Mi nem gyereket gyártunk időre ....

Nem néztem a naptáram még jó ebben az évben,utána meg nem jó...na azért ennyire nem....

Babát szerettünk volna,nem időre gyártott valamit....

2011. nov. 11. 16:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá hátha.Nem mindegy mennyit kapsz!
2011. nov. 11. 17:53
 15/21 anonim ***** válasza:
52%
Akkor talán annak kellene a legfontosabbnak lennie, hogy akkor érkezzen amikor ideje van. A baba egészsége szempontjából ugyanis az a legfontosabb... és igen úgy látszik, hogy ebben különbözünk, én ugyanis előbb megteremtettem a megfelelő hátteret a gyerekvállaláshoz!Nem fogom azt írni, hogy "Jaj tényleg... a pénz az fontos" csak azért, hogy jól érezd magad. Én ugyanis nem így gondolom. Szomorú az amin keresztül mentél, sajnálatos, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek. A második babát mi is korábbra terveztük (2 évvel), mint ahogy született. Ennek pedig pont a megszűnt munkahely volt az oka. Bizonytalan talajra nem vállaltam gyereket, inkább védekeztünk még... Viszont soha nem kellett ilyenen aggódnom, hogy a gyes mennyire elég. Mert nem instabil alapra vállaltam. Ez pedig nem az "gyerek gyártás időre". De tudod mit, ha szerinted az, hogy valaki biztosítja a gyerek szempontjából a stabil hátteret úgy, hogy MINDEN döntés CSAK a gyerek egészséges fejlődését szolgálja, és a gyerek a legfontosabb annak számít, akkor én büszkén vállalom, hogy "gyerekeket gyártottam időre".
2011. nov. 11. 21:01
 16/21 anonim ***** válasza:
Én is ebben a cipőben járok (jan.3-ra vagyok kiírva), de mivel lehetőség van a tgyást 4 héttel a kiírt időpont előtt igényelni így inkább ezt választom ,akkor biztos, hogy a tgyást a 2010-es bérből számolják. A gyedet meg annak lejárta után igényled így az tuti a 2011-es bérből lesz számolva.
2011. nov. 12. 11:55
 17/21 A kérdező kommentje:

A mai világban soha sem lesz stabil alap...hacsak nem anyuka apuka tol hátulról.....

Azt meg köszi nem.

Még anyáméknak sincs stabil háttere,és 35 éve dolgozik,van hitelmentes lakás és kocsijuk...szóval még igy is azt mondja nem stabil....

A mai világban ez merész kijelentés....

De tudod mit Te gyárts gyereket,én pedig a szivemre hallgatok,és tényleg szerelem gyerek lett/lesz!!!

Utolsó ez jó ötlet :)

Köszi hogy irtad :)

Egyébként hol szülsz ?Jól viseled ??

2011. nov. 12. 18:47
 18/21 anonim ***** válasza:
48%

Veled "kedves" kérdező nem is érdemes vitatkozni!

Papolsz itt arról, hogy szerelem gyerek, közben meg a hőn várt szerelem gyerek egészségét kockára tennéd egy idő előtt - alapos orvosi indok néküli - szüléssel. Pusztán anyagi okok miatt.

Ráadásul minden olyan vélemény neked hülyeség, ami elmarasztal téged még a gondolatért is.

Persze minden más vélemény Isten szószólójától érkezett, és persze végre normális vélemény.

Stabil háttér pedig úgy is lehetséges, ha az ember dolgozik!!! Én nem a nincsre szültem! Ennyi!

Szerelem gyereknek pedig azt nevezik, amikor két ember őszintén szereti egymást, és ebből a szerelemből születik gyermek... NEM pedig azt, ha valakik a semmire akarnak gyereket, majd lesz valahogy elven!!!

Csak hogy tisztázzuk a fogalmat!!!

Mivel az én elvem alapján nem alacsonyodom egy bizonyos szint alá, ezért nem fogok több sértésedre reagálni!!! Ez is csak a fogalom tisztázása végett íródott komment... illetve persze azért, hogy szóljak, hogy a tisztességesen végzett munkának is lehet gyümölcse... nem csak azok boldogulnak az életben akiket "tolnak". Ja és nekem is van lakáshitelem :-D

2011. nov. 13. 20:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor tisztázzunk pár dolgot!

1. A tgyás és a gyed feltétele, hogy az igénylést megelőző két évből legyen 365 biztosítotti napod. Ez a része pipa.

2. Viszont a másik feltétele, hogy az igényléskor biztosított legyél. Jelenleg ez nem mondható el rólad (hiszen azt írtad, hogy a munkanélkülibe nem jelentkeztél). Ennek alapján, nem hogy a tavalyi béredből, hanem semmiből nem számolnak tgyást, gyedet, hiszen nem vagy rá jogosult.

Abban az esetben lennél jogosult tgyásra/gyedre, ha minél előbb elmennél a munkanélküli hivatalba és álláskeresési járadékban részesülnél, azt szüneteltetve igényelheted a tgyást (akár a szülés várható ideje előtt 28 nappal), majd vissza pár nap álláskeresésre, azt szüneteltetve igényelnél gyedet.

Így az álláskeresési után kapod majd a tgyást, gyedet, viszont, hogy azt hogyan határozzák meg, azt a munkanélküliben tudod konkretizálni.

2011. nov. 14. 10:18
 20/21 A kérdező kommentje:

"Stabil háttér pedig úgy is lehetséges, ha az ember dolgozik!!! Én nem a nincsre szültem! Ennyi!

Szerelem gyereknek pedig azt nevezik, amikor két ember őszintén szereti egymást, és ebből a szerelemből születik gyermek... NEM pedig azt, ha valakik a semmire akarnak gyereket, majd lesz valahogy elven!!! "

Kedves válaszoló...csak halkan megjegyzem,ki mondta ,hogy a gyermekem a nincsbe érkezik??? Az ,hogy megkérdezem van e ilyen lehetőség,mint szülés meginditás,az nem azt jelenti,hogy a gyerek az utcára,vagy anyós apóshoz születik......Jelzem ,kaphatnék tgyást ha tudnám biztos ebben az évben születne a baba,de ,hogy miért is kapnék az aztán már nem a te asztalod,így is már olyanra fecsérlem az időm amire nem is kéne egyáltalán reagálni....

Van lakásunk és autónk,és van a férjemnek állása.

Te magad vagy az a szint ami alá nem érdemes süllyedni.....

2011. nov. 14. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!