Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kórházban ahol szülni...

A kórházban ahol szülni fogok, elöször akkor fürdetik meg a babát mikor hazaengednek. Ez máshol is van így?

Figyelt kérdés
azaz csak egyszer fürdetik, az elözö babámat minden nap én fürdettem, öt egy másik kórházban szültem.
2011. nov. 10. 21:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%

Amit írsz, hogy először akkor fürdetik le a babát, ha hazaengedik- számomra azt jelenti, hogy szülés után sem fürdetik le? Letörölgetik róla a vért szövetdarabokat és kész? Vagy akkor azért rendberakják és utána többször nem?

Hát nem tudom- nekem ez nem valami szimpi, de te tudod.

2011. nov. 11. 11:14
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

Nekem sem szimpi. Persze mikor szültem n em mostak le mindent centiről centire, az szépen lekopott napról napra, de csak hogy 1xer fürdetik, meg hogy vki 3-5naponta?:O

Ne csodálkozzon, ha elkap vmit, mert rendszertelenül, akár napokon keresztül nincs megfürdetve :S (nem órákig kell fürdetni, én is max 10percet fürdetem)

2011. nov. 11. 12:06
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
én nem ítélem el sem egyik, sem másik oldalt. DE: szerintem a baba, aki 9 hónapon keresztül vízben volt, normális körülmények között nem élheti meg sokként, vagy kudarcként a fürdést. Hiszen ez az egyetlen dolog, ami a magzati életre emlékezteti. Gondoljátok meg: kibújik a vízből, ruhába-kényszerzubbonyba rakják, ennie kell a szájával, süt a fény a szemébe. Szerencsétlennek legalább a víz maradjon meg, ami a benti jólétére emlékezteti:)
2011. nov. 11. 12:35
 14/17 A kérdező kommentje:
szülés után megtörölgetik csak. ugy tudom, barátnöm babájának is tiszta ragacs-magzatmázas volt a haja amíg ott tartózkodtak.
2011. nov. 11. 14:15
 15/17 anonim ***** válasza:
33%

3-5 naponta fürdetős: Nem, én naponta 2* fürdök, de elég más egy újszülött és egy felnőtt mirigy-élete, nem gondoljátok? És a Ti újszülöttetek nem ordított végig halálra válva minden fürdést? Egy műanyag tálban víz, pici szivacs éppen elég hogy tisztán tartsam a gyerekem 2 fürdés között. A normál fürdés után ugyanúgy végigmegyek szivaccsal a hajlatokon mert olyan szinten hurkás, tokás hogy nem bírom a kádban kitakarítani.

Természetellenest azért írtam mert olyan szinten nincs még hőszabályzó képességük, zsírrétegük hogy nem lehet egy felüdülés ha csak kicsit is eltér a hőfok. Első gyerekemmel minden hőfokot kipróbáltunk és sehogy sem volt jó. 3 hónaposan kezdte szeretni a fürdést, onnan persze hogy sűrűbben fürdettem, 6 hós korától fürdik naponta. A másodikkal ebből okulva vannak eleve a szivacsos hajlatmosások 2 fürdés, hajmosás közt. Beteg nem lett egyik sem.

2011. nov. 11. 21:39
 16/17 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem azért kicsit undi, hogy 3-5napig amig a kórházban van a baba, még a haja sincs megmosva egyszer sem még a szülés után sem? Főleg, ha jó nagy hajjal születik a pici, nem hiszem, hogy túl higiénikus, hogy tiszta ragacs-magzatmáz a feje. Hu... nekem ez nagyon nem szimpi.

Ahol én szültem, ott fürdették a babákat minden nap, mindig a fejükkel, hajukkal kezdték. Jó kis puha volt nekik- és illatos! :)

2011. nov. 12. 18:43
 17/17 anonim ***** válasza:
50%

Egy nyugati országban szültem. 5 napig voltam kórházban és nem volt megfürdetve a gyerek. Szülés után csak megtörölgették. Mivel császáros voltam és két napig bent hagyták a katétert, nekik kellett volna őt fürdetni, de ők csak engem mosdattak le. Úgy látszik valóban a magzatmáz miatt. De alig vártam, hogy hazajöjjünk és le tudjam fürdetni.

3,5 naponta fürdető anyukának. Az én lányom imád fürödni. Mivel ez vacsi előtt történik, így már nagyon sír az éhség miatt. De amint beleteszem a vízbe, elhallgat és pislog nagyokat. Majd amikor kiveszem, megint sír.

2011. nov. 13. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!