Minden természetes szülés úgy ér véget, hogy az orvos nyomja ki belőlem a gyereket a kitoláskor?
Dehogyis! szép is lenne!
nekem már csak akkor nyomták amikor már a10 tolófájásnál sem volt eredmény. Valakinek 2,3nyomásra megvan,azt minek nyomkodják feleslegesen??
Ez jó nagy hülyeség - már bocsánat.
Nem minden esetben kell kinyomni, ez eléggé drasztikus megoldás, néha valóban szükséges, ha már a szülőcsatornában van a gyerek és vmi oknál fogva nincs idő megvárni, míg magától kibújik. De nem mindenkinél KElLL alkalmazni!!!!
Nálam pl nem volt rá szükség, a lányom úgy jött, mint egy rakéta, 8-kor ment el a magzatvíz, ekkor 1 ujjnyi voltam, 10.40-kor megvolt a baba. a doki be sem ért, a szülésznő vezette le a szülést. Nem repedtem, nem vágtak - mindenkinek iylen szülést kívánok!
Neked meg: CSAK NYUGI! Egyáltalán nem biztos, hogy ki kell nyomniuk belőled a babádat!
Amúgy az unokatesóm besokallt a kitolás közepén, mondjuk szegényke 25 órát vajúdott, belőle kikönyököle a doki, hogy ne legyen császár - de el is tört két bordája :S
Kórházi protokoll és orvos válagatja.Állítólag az első gyermekét szülő anyának rá kell segíteni ez az orvosi-kórházi protokoll előírás.Mint ahogy az oxitocinos infúzió is sok helyen kötelező még akkor is a mamának rendben vannak az összehúzódásai.De aztán az orvos dönti el alkalmazza -e ezt a beavatkozási formát vagy nem.
Nekem az első oxival és nyomkodással született a második homeós bogyóval és nyomkodás nélkül.A két szülésem pedig tök egyforma volt.És mind a kettőt ugyanott és ugyanannál a dokinál szültem.
Nekem sem értek hozzá a pocakomhoz,pedig a lányom 4kg volt.Annyi,hogy gátvágást csináltak,mert nem fért volna ki nélküle.
Ne aggódj,szerintem végső esetben "tehénkednek "a pocidra.
A külső fizikai rásegítést a szakmai ajánlások már nem támogatják. Ennek azt kellene jelentenie, hogy már nem is alkalmazzák. De gondolom, hogy aki az elmúlt 30 évben csinálta, az most is csinálja.
Egyébként az első szülésemnél nekem is volt benne részem, de meg sem éreztem. Akkor az volt a legkisebb bajom, hogy a doktornő a rekeszizmomba tenyerel. A másik két szülésnél nem csinálta, pedig az egyik babám 4 kilós volt.
Ne félj tőle, ártalmatlan! :)
És a szüléstől se félj. Közben biztos gondolsz majd csúnyákat, de amikor kézbeveszed a babádat, már el is felejted az egészet. Plána 1 hét múlva. 2 hét múlva meg már tervezed a következőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!