Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél, vajúdás közben...

Szülésnél, vajúdás közben mihez van"jogom"? Mi az, amit visszautasíthatok?

Figyelt kérdés
Azt szeretném megtudni, hogy mi az, amit visszautasíthatok? Gondolok itt olyanra pl. mint a kézzel tágítás (ettől nagyon félek, nagyon sok rosszat hallottam róla), az oxitocin infúzió, a beöntés/kúp? Persze szem előtt tartva, hogy a babának ne legyen hátránya, baja!
2011. okt. 24. 13:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Kézzel tágítás nem fáj, mert fájás közben csinálják.

Oxitocin inkább, mint bent ragadjon a baba, ha már nincs magzatvíz

Beöntéssel nincs baj, inkább előre kifosom magamat, mint utána a baba elé.

Egyébként mindent visszautasíthatsz, de semmi értelme.

2011. okt. 24. 14:31
 12/16 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Én az első gyerekemnél, is mindent előre megbeszéltem a szülésznőmmel, meg az orvosommal is!Hogy én hogy szeretném!

De én elmondtam az elképzeléseimet (nem szerettem volna gátmetszést,oxitocint, és fájdalomcsillapítást, szerettem volna ha atestem diktálja a tempót)

De hozzátettem, ha indokolt természetesen alkalmazzák!

Hát gátmetszés kellett, 4 kilós 61 centis 36-os fejű kislányt szültem!De a többit megúsztam!

Szinte teljesen természuetesen zajlott az egész, most várjuk a második babánkat, végre lehetek a legjobb szülésznőnél :), így szerintem, ha most is ilyen szerencsés leszek, hogy minden megy a maga útján, akkor most még természetesebb lesz az egész!

De a Babám egészsége az első, szóval ha bármi gond adódna, tudom, hogy semmit nem tesznek feleslegesen!

22 hós kislány és 11 hetes pocakbabi anyuja

2011. okt. 24. 18:16
 13/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a megnyugtatást!!!

Még az "elején" járunk, 14 hetes a Pici. :)

2011. okt. 24. 21:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Igazából sajnos tök mindegy, úgyse tudod meg sose, hogy tényleg kellett-e vagy sem.
2011. okt. 24. 22:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egyiknél volt kézzel tágítás, de csak utólag tudtam meg. Burokrepesztésre mentem, de iszonyatosan fájt...Utána mondta a szülésznő, hogy a doki rásegített kézzel a tágulásra. 3 ujjnyiról a végletekig tágított, de kárpótlásul rá 18 percre felsírt a fiam. Itt fejajánlották a beöntést, de nem kértem, tehát úm visszautasítottam:)

Másiknál nem volt kézi tágítás, de minden egyéb igen. Indították, majd később beöntés, aztán burokrepesztés. Itt kérhettem volna gázt, de én visszautasítottam. Aztán varrás előtt is felajánlották a gázt, de köszi nem kértem, mert minek:)

Fogadj el mindent, olyat úgysem tesznek, ami nem indokolt feltétlenül.

2011. okt. 25. 23:00
 16/16 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, de ha előre megbeszéled, figyelembe veszik. A kézzel tágítás hülyeség, és az oxitocinra is kerek perec nemet mondanék.

Homeós bogyókat használtam, alternatív szülőszobában voltam. A kádban folyattam a meleg vizet a hasamra, lágy zene szólt és tágultam szépen. Nem voltam ideges, nem turkált belém senki. Nem engedtem, hogy mindenféle kütyüket rám kapcsoljanak és csak kétszer vizsgáltak meg: egyszer amikor bementem, egyszer pedig amikor azt mondtam hogy most már nyomnom kell.

A magyar egészségügyben az európai átlaghoz képest ijesztő a beavatkozások száma (gátmetszés, császár stb)

Én gátvédelemmel szültem (első baba), kicsit repedtem, de jobban jártam, mintha eleve átvágták volna az egész gátat. (Olyan ez, mintha úgy mennél síelni hogy előre eltöröd a lábad, mondván a statisztika szerint nagy valószínűséggel eltörik, inkább te csináld, nehogy nyílt törés legyen belőle. Az a megoldás, hogy esetleg egészségesen megúszod, fel sem merül....)

2011. okt. 30. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!