Ha császármetszésem volt, használhatom azt a kifejezést, hogy szültem?
Figyelt kérdés
2009. máj. 2. 21:01
1/9 anonim válasza:
Természetesen.Így is szokták mondani,hogy valaki császármetszéssel szül és van aki természetes úton.
2/9 anonim válasza:
Hát persze!!! A szülés szerintem az élet adása:) És te is azt tetted:)
Egyébként mit lehetne helyette mondani? a Műtétedkor vagy a műtéted után? az úgy hangzik mintha beteg lettél volna!
3/9 anonim válasza:
szerintem is jogunk van hozzá, ugyanúgy életet adtunk, csak ugyan nem onerobol, de legalább olyan szenvedéssel.
4/9 anonim válasza:
Én ugyan hüvelyi úton adtam életet a babámnak, de eszembe se jutott eddig, hogy a császárt ne tekintsem "szülésnek"!
Szerintem igenis szülés, mert világra jön, tehát megszületik a baba a császár esetében is.
Legfeljebb nem a szüléskor, hanem utána szenved többet a kismama, mert a hasi műtétből való felépülés igen kellemetlen lehet...
5/9 anonim válasza:
hát orvosi értelemben nem, mert a szülés egy folyamat, aminek a vége a kitolási szakasz, ami ugye császárnál nincs
6/9 anonim válasza:
az utolsonak. akkor mond meg nekem hogy aki császárral szült az mi a fenét csinált ha nem tekintendő szülésnek? szerintem is igen is szülésnek tekintendő
7/9 anonim válasza:
Naná hogy használhatod!
Nekem a zárómon is úgy van a diagnózis,hogy szülés császármetszéssel!
Ennyi!
8/9 anonim válasza:
Persze. És orvosi értelemben is szülésnek számít (hát mi másnak számítana? ) Én elég sokat feküdtem (fekszem) kórházban a terhességem alatt. És egyszer az egyik szobatársamtól megkérdezte a doki, hogy volt e már szülése. És azt válaszolta, hogy nem, császározták. Az orvos úgy leszidta, hogy csak na, hogy az is szülés!!!
9/9 anonim válasza:
A császármetszés műtét, nem szülés. A gyerek születik császármetszéssel, és az orvos végzi a császármetszést. Az anyuka igencsak passzív (még akkor is ha "vajúdott"). Szerintem semmi nincs abban, ha valaki úgy érzi, hogy nem szült, ha császározták. Lehet kiakadtok, de volt mindkét dologban részem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!