Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Spinális vagy epidurális,...

Spinális vagy epidurális, egyáltalán mi a különbség?

Figyelt kérdés
Császármetszésem lesz, és kérdeztem az orvosom,hogy lesz. Azt mondta, hogy ha minden rendben, akkor a két érzéstelenítés közül lehet választani, ha gond van, csak akkor lesz altatás.
2009. ápr. 29. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
A spinálist közvetlenül a gerincbe adják,utána 24 órát nem ajánlott megmozdulni,az epidurált gerinc közelébe,mozoghatsz is,általában semmi utóhatása(fejfájás) nincs.A baba szempontjából az epidurál jobb.
2009. ápr. 29. 17:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyanaz a kettő, csak a spinalis- érzéstelenítést feljebb adják, legtöbbször ezt alkalmazzák császármetszés esetén.

/ mindkettő a gerinccsatorna megszúrása/.

2009. ápr. 30. 10:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A konkrét különbséget nem tudom.

Én spinális érzéstelenítést kaptam. 12 óra múlva fel kellett kelnem tusolni a nővér segítségével. Nekem nem volt semmi utóhatása.

2009. ápr. 30. 14:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én spinalisat kaptam és nem akarlak megijeszteni,de nekem iszonyú fejgörcsöm volt kb. 2 hétig! Végül altatás lett a vége,mert mindent éreztem és nagyon fájt,de az EDA az amit ha kéne akkor választanék!

Remélem nem ijesztettem meg senkit,nem annak szántam!

Boldog és Gyors szülést!

2009. ápr. 30. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!