Úgy hallottam, hogy a 8. hónapban veszélyes szülni mit tudtok erről a jövőhéten kezdődik a 8. hónap nekem?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 29. 12:43
1/5 anonim válasza:
A mendemonda úgy szól pontosabban, hogy 8 hónapra veszélyesebb szülni, mint hétre. Akik ezt állítják, azzal indokolják, hogy 7 hónapra nem fejlődik ki a tüdő, vagyis lélegeztetni kell, míg 8 hónapra félig-meddig kifejlődik, így nem lehet tudni, hogy kell-e lélegeztetni. Ha engem kérdezel, baromság. Az én fiam épp 8 hónapra született. ( Igaz, kaptam vele tüdőérlelő injekciót, ami kifejtette a hatását. ) Rögtön 10-es volt az APGAR értéke, kutya baja sincs azóta sem. Szerintem minél több időt tölt benn a baba, annál nagyobbak az esélyek a szövődménymentes túlélésre. ( amúgy a 32 hét után született babák már szinte biztosan életben maradnak, és 10-ből 9 esetben különösebb tartós károsodás nem merül fel. Persze ez függ a kórházi osztály felkészültségétől, a baba születési súlyától, és sokminden mástól is)
2/5 anonim válasza:
Szia! Egyet értek az előttem szólóval. De ne izgassd magad ilyenekkel. Ilyen alapon az egész terhességet ( és az utánna következő jó pár évet) végig aggódhatod (szerintem aggódtál is, mint mindenki más). Először a korai vetélés, aztán AFP, utána genetikai ultrahang ...és még sorolhatnám. Mindig van miért aggódni, de nem szabad túlzásba esni. Ha mégis megszületne a babád ilyen korán, nagyon jó esélyei lennének már. Boldog babavárást és ne aggódj, nem lesz semmi baj!
3/5 anonim válasza:
én 34. hétre szültem tök egészséges fiút, inkubátorban sem volt 4 napig voltunk a kórházban.
4/5 anonim válasza:
Én 28. hétre szültem, extrém kis súllyal, és azóta is növünk szépen. Szóval nyugi, ne stresszeld magad, az csak árthat:)
5/5 anonim válasza:
Szia!
Az én fiam 36. héten született, és semmi baja nem volt. Barátnőmé 34. héten született, és neki sem. Szóval szerintem nem ezen múlik.
judy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!