Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha elöbb jön a baba lesz tejem?

Ha elöbb jön a baba lesz tejem?

Figyelt kérdés
igaz csak 24hetes vagyok de cukorbeteg és megijesztettek mert 5dekával soványabb a babám innentől 2hetente kontroll, nehogy ne fejlödjön rendesen és kikelljen a késöbbiekben kapni ahogy az orvos mondta...szoval ha neadj isten ilyen lenne, lesz tejem?
2011. szept. 30. 07:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát, ha nagyon korababa lenne és még nem tudna szopni, akkor nem biztos, mert ahhoz neked kellene stimulálnod a melled, hogy beinduljon a tejtermelés. Ha viszont elég nagy és fejlett, hogy szopjon, akkor mellretétel kérdése. Ha sokat van cicin, beindul a tejtermelés (jó esetben).
2011. szept. 30. 08:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam 35. héten született, császármetszéssel.

A 3-4. naptól volt tejem, és 1,5 éves korában én választottam el!

De ezt előre nem lehet megmondani, hogy lesz-e tejed, vagy sem. Vannak időre szülő anyukák is, akiknek valamiért nem indul be a tejtermelése. Szóval szerintem nem sok köze van a kora/időre szülésnek a tej beindulásához!

2011. szept. 30. 08:13
 3/8 A kérdező kommentje:
és mikortól számit "elég nagynak"?
2011. szept. 30. 08:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a 37. hétig kihúzzátok egyben, akkor "elvileg" már nem lesz nagy gond. :)

37. hét előtt, illetve 2500 gramm alatt számítanak a babák koraszülöttnek, de persze ma már ennél jóval kisebb picúrokat is képesek megmenteni, és nem egy olyan ismerősöm van, akinek korababája a 30. hét körül vagy épp előtt született, és ma már egészséges, szép nagylány/fiú. :)

Ne rágódj ezen, azzal csak bevonzod a dolgokat, próbálj pozitívan hozzáállni a dolgokhoz: beszéld meg szépen a pocilakóddal, hogy még egy darabig tessen bent maradni, szépen hízni, fejlődni, gyarapodni. :)

2011. szept. 30. 08:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Ismerősöm 24 hétre szült és szoptatta a kislányát (aki hála Istennek teljesen egészséges). Először fejte a tejet és úgy adták oda a babának, aztán később szoptatta.

Ha rendszeres orvosi ellenőrzés alatt vagy, biztos nem lesz semmi baj Nálatok, szerintem ne gondolj ilyenre, hogy koraszülés!

2011. szept. 30. 12:07
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen nagyon kedvesek vagytok:)! 2hét múlva megyek súlykontrollra remélem már jobb híreket kapok!
2011. szept. 30. 15:21
 7/8 anonim ***** válasza:

32 hétre császároztak. 4 nap múlva már egy apró csepp tejcsim volt....aztán mire a lányom 3 hetesen hazakerült már simán fejtem neki az adagokat. sajnos nem tudott szopizni.

akit 27 hétre császároztak annak is megjött a teje, sőt, az ő gyerekük szopizott is, ők két hónapot voltak kórházban és ott "erőltették" a cicizést :)

2011. szept. 30. 21:54
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm most egy kicsit megnyugodtam ebben a témában:)
2011. okt. 1. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!