Mit várz el egy szülésznőtől? Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie?
Mi alapján választod ki? Minden hasonló információ érdekel, mert szülésznőnek készülök :)
Köszi!
Tévedés, mert Magyarországon alkotmányos jog, a magzat védelméről szóló törvény írja elő, a terhesgondozás, szülés, újszülött ellátása, a gyermek 18 éves korig történő ellátása INGYENES. Független attól, hogy fizet e az illető TB-t vagy nem. Jó persze ragozhatnánk, honnan van az államnak erre pénze, de ez ettől még tény.
Egyébként mindenhol fizetned kell az ellátásért, max arab országokban tudom elképzelni, hogy semmi járulék és kapsz ellátást. Illetve Magyarországon, mint írtam 18 éves korig.
A másik meg, ott nyugaton csak elkötelezett orvosok dolgoznak, akik állami fizetésért kinyalják a fenekedet vagy azért ködösítesz? Mert szerintem ez utóbbi, nem igen tudom elképzelni, hogy nyugaton csak az elkötelezett emberek mennek orvosnak, ápolónak. És mindenki fantasztikus odaadással végzi a munkáját. Na ne. Szerintem ott is érkezhettél volna olyan szülésre, ahol az orvos még a köldökzsinórt sem vágja el. Illetve Magyarországon is, olyanra, ahol kórházi orvos, hálapénz nélkül a tőle telhető legtöbbet megteszi.
Fehérváron egyébként a szülészeten, gyerekosztályon is vannak ilyenek, szerencsére nem is egy, akik állami fizetésért, hálapénz nélkül teszik a dolgukat. Én például egy virágot sem adtam az általam említett kórházi főorvosnak, ő viszont a mobilszámát és éjjel nappal hívhatom. És hívom is, mert havonta megyünk hozzá gondozásra és mindig úgy enged el, oké egy hónap múlva, ha van valami hívjon.
Kedves 18:22 válaszadó!
Az első válaszoló vagyok! Magam részéről teljesen etikátlannak tartom a hálapénz elfogadását. Én a szociális szférában dolgozom. Ha nekünk a Szociális munka Etika Kódexe szerint tilos a klienseinktől pénzt vagy bármilyen más anyagi jellegű juttatáshoz munkánk során hozzájutnunk akkor igazán az Egészségügynek is lehetne ilyen etikai kódexe amelyben kitérnének a hálapénz etikátlanságára. Elvégre mindkét ágazat emberek kapcsolatáról, megsegítéséről szól.
Felháborítónak tartom a hálapénz elvárását. A férjem pl egy gyárban dolgozik ahol éjszaka is behívhatják bármikor, akkor is ha nem éppen ügyeletes. Még sem kap érte hálapénzt Max túlóraként számolják el neki ami után adózik!( hálapénz esetében ugye NEM ADÓZIK az alany)
Én úgy gondolom vagy szívvel-lélekkel végzem a munkámat, vagy inkább ne is csináljam. Mindenféle egyéb anyagi ellenszolgáltatástól függetlenül.
Szerintem inkább a te seggedet nyalja a magyar állam, hogy ennyire véded, vagyis szidod (látatlanban) nyugatot. Én láttam mindkét oldalt, te nem.
Amúgy elmondtam a véleményem, a sztorim, nem tudom, miért kell ezért belém kötnöd.
Te írtad, szomorú, hogy Magyarországon ez van
majd
hálapénz
Minden egyes magyarországi orvost ismersz, minden magyarországi szülészeten, osztályon megfordultál, hogy általánosságban ilyet kijelents? Egyébként miért ne írhatnám le ellenkező tapasztalatom.
Nem nyalja a seggem az állam, de büszke vagyok, hogy magyar vagyok és Magyarországon szültem, élek. Nem élnék más államban. Soha nem is akartam és nem is fogok, mert összességében elégedett vagyok azzal, amit ez az állam nyújt nekem.
És vannak hibái az országnak, de ami működik és többé kevésbé jól, azt nem hagyom szó nélkül, ha szidják.
És ez például becsülendő dolog, hogy a gyermek 18 éves koráig teljesen ingyenesen biztosítanak ellátásokat.
Ajánlom figyelmedbe az amerikai filmet például, ahol apuka túszokat ejt egy kórházban, hogy ellássák a fiát (címet nem tudok) vagy a lesz ez még így sem című filmet, ahol a pincérnő gyerekének egy vérvétel kellett, hogy allergiás majd kapott gyógyszert és a többit. Oké filmek, túlzásokkal, de valójában nem is annyira.
Ez Magyarországon ingyen jár.
Igen egyébként az én gyerekem tartós beteg, nem fizetek járulékot, nem fizetek adót, mert itthon vagyok vele, kapok-nem sok pénzt 55 ezer forintot az államtól, mellette teljes egészségügyi ellátást, én is meg a gyerekem is. És ő pluszba az összes gyógyszerét, milliós berendezést ingyen kap. Most szidnom kéne a magyar rendszert? Miért? Mert itt mifelénk jók és odaadóak az orvosok? És valóban teljesen ingyen kapunk mindent és még sokan mások is? És ha hiszed, ha nem, soha még egy csomag kávét sem adtam senkinek, nemhogy hálapénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!