Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem "szeretik" a kórháza...

Miért nem "szeretik" a kórházakban, ha valaki hangosan szül?

Figyelt kérdés
Az én szülésem gyors volt, fájdalomcsillapítás nélkül szültem 4 kg fölötti babát, de nem ment halkan. Azt megértem, hogy akkor mondták, h csukjam be a számat - mert a levegő benttartásával tudok csak nyomni - szóval ez világos, de utána célozgattak a szülésznők, hogy nem szül ám mindenki ilyen hangosan. Amúgy rendesek voltak, de minek kell utólag ilyenekkel "traktálni"?
2011. szept. 5. 10:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki szüljön úgy, ahogy "jól esik". Teljesen egyéni, kiből mit hoz ki a fájdalom... Szerintem, ha nem elviselhetetlen, "dobhártya hasogató" módon történik, nem kéne szólni ilyesmiért...
2011. szept. 5. 17:37
 12/17 anonim ***** válasza:
Én csöndben voltam, de azért mert egy hang se jött volna ki a torkomon. (3800gr-os baba). Viszont mikor még csak vajúdtam és hallottam hogy egyik-másik kismama üvölt, hát rámtört a félelem, mivel az első császáros volt, így mondtam a dokimnak hogy inkább császár, mert ezt nem akarom... de Ő nagyon a sima szülés mellett volt végig a terhesség alatt is, és akkor is meggyőzött, hogy "nyugi...".
2011. szept. 5. 20:18
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért állnak így hozzá. Ki így tűri a fájdalmat, ki úgy. Mondjuk az biztos, hogy csendben kevesebb erő fogy, de ha valakinek annyira sok ereje van, kiabáljon:) Kinek mi:) Én csendben szeretnék szülni, de úgyis ott dől el, hogy hogy sikerül:)

20hkm

2011. szept. 6. 11:51
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én a 2. babámat úgy szültem, hogy ez első toláskor ordítottam egyet, mert annyira fájt. Rámszólt a dokim, hogy csendesebben, mert nem lesz még annyi erőm sem. Ezek után befogtam a számat, és már nem is fájt annyira.

A 3. babám indítva lett. Egész jól viseltem a fájásokat, de amikor 3 ujjnyinál burkot repesztett a dokinő és egyből a tolók jöttek, azt hittem ott maradok. Még nem nyomhattam, mert a méhszáj még nem tűnt el. Fél órán át minden egyes fájást el kellett volna sóhajtanom, de én nem tudtam sóhajtani, csak üvölteni. Borzalmas volt, pedig nekem elég magas a fájdalomküszöböm. Amint nyomhattam, már csendben voltam.

Utólag megdícsértek, milyen ügyesen csináltam, én annyit mondtam hogy na igen, de hangosan. Erre a dokik és a szülésznők is csak mosolyogtak, hogy igen, volt olyan része is, de hozzászoktak és ha valakinek úgy esik jól, akkor úgy esik jól. Nem csináltak belőle nagy ügyet.

2011. szept. 6. 15:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a szülésznőm a papírmunkát végezte, nekem meg még nem fájt semmim, egyszer csak belehasított a kórház éjjeli csendjébe egy üvöltés, majd még egy, még egy....kérdeztem, hogy valami baj van-e, mire a szülésznőm mosolyogva mondta, hogy ááá, nem, valaki vajúdik. Nem volt kellemes hallgatni, de szerintem erről nem a szülő/vajúdó nők tehetnek. Én pl., néha káromkodtam, amikor már nagyon fájt, a szülésznőm meg nevetgélve mondta, hogy nyugodtan mondjam csak a magamét:)

Utólag szerintem nem kellett volna ezt szóvá tenniük, de a lényeg, hogy túl Vagy rajta:)

2011. szept. 6. 15:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát belőlem is kiszakadt egy nem bírom tovább kiáltás, de akkorra a doki meg is jegyezte, hogy már nincs is mit kibírni, mert megvan a baba.Jól bírom a fájdalmat, de kiáltottam közben mindkét szülésemnél-engem a tolásban nem gátolt-sőt!:)))
2011. szept. 7. 06:04
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 11 órát vajúdta, ebből oxitoncinnal kb. 6-ot. Ebben az első pár órában bizony egyáltalán nem voltam halk! De abszolút nem érdekelt, hogy ki mit gondol. Aztán rájöttem, hogy így több energiám fogy, így elhalkultam. A kitolásnál egyáltalán nem volt ingerem a kiabálásra, nagy megkönnyebbülés volt, hogy a fájáskor nyomhatok. Úgy gondolom, senkinek nincs joga beleszólni abba, hogy ki hogyan szül! Ez aztán nagyon egyéni és privát dolog, akinek nem tetszik ez, az ne menjen ilyen területre dolgozni. Egyébként azt sem hiszem, hogy szülés közben a többi nő arra figyelne, hogy mások mellette milyen hangot adnak ki. Annyira befelé fordul ilyenkor az ember. Szóval kedves kérdező, senkivel-semmivel törődj, csak magatokkal :-)
2011. szept. 7. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!