Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 38hetes terhes vagyok . Most...

38hetes terhes vagyok . Most voltunk a dokimnál közölte hogy császár lesz. Az fáj? Meddig nem kelhetek fel?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 19. 11:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szerencsére nem volt császármetszésem, de a nővéremnek 4 volt.

Az első kettő gyerek külföldön született, és ott írtózatosan megszenvedett, mert ott nem volt szokás, hogy dréncsövet (remélem jól mondom) tegyenek be a hasba, hogy elvezessék a folyadékot.

A második kettőt itthon szülte, az egyiknél ébren is volt. Fele annyit nem szenvedett, mint az első kettővel, mert itt raknak be csövet.

Az azért biztos, hogy a szülés utáni napok rosszabbak, mint a síma szülésnél, de már sokan kibírták, te is kifogod, szóval ne aggódjál. És ott lesz már a baba is, és el fogja terelni a figyelmedet. :)

2009. ápr. 19. 11:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem két császárom volt hát nem sokáig hagynak feküdni minnél előbb fel kel kelned hát nem egy leány álom a hasi seb de arra gondolj minnél előbb fel kellsz annál hamarabb mehettek haza. Utána kb. egy másfél hétig kellemetlen lesz de túl lehet élni. Az a lényeg ha a nővér azt mondja fel kelni akkor talpra az első felállás lesz a legnehezebb szédülni fogsz és úgy érzed nem tudsz fel egyenesedni mert feszül a varrat de egyenesedj mert késöbb jobban fog fájni. Ja a varrat kiszedés nem fáj az elsőt nem is éreztem a második kicsit kellemetlen volt de túlélhető! Sok siker és kitartás minden nappal job lesz!
2009. ápr. 19. 12:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
lemaradt a jobb után egy b....
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is császárom volt. Amikor csinálják nem fáj, mert érzéstelenítenek. A műtéttől számított 24 órára fel lehet kelni. Sőt! Fel kell kelni.Nekem már a 30. héten kiderült. Nem mondom, hogy utána nem fáj, de koránt sem olyan vészes. Az a tapasztalat, hogy akiknek nagyobb súlyfeleslege van, azoknak nehezebb a felépülés, de ezt is embere válogatja. Én nagyon fel akartam kelni, mert csak így tettek baba-mama szobába. Minden Jót! És ne parázz!
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én spinális érzéstelenítést kaptam. 12 óra múlva a nővér segítségével fel kellett kelnem tusolni. Nagyon rossz volt.

A műtét nem fáj, semmit nem fogsz érezni alatta. Na de utána! Nem akarlak elkeseríteni, de készülj fel rá, hogy amint az érzéstelenítő hatása elmúlik nagyon fog fájni. De ott lesz a babád, akiért ez az egész történt.

Egy jótanács: ne fogd fel a császárt tragédiaként, mert attól még a tejed is elmehet. Neked (velem és még sok ezer nővel együtt) ez jutott. Én is felépültem, Ők is. és Te is fel fogsz épülni.

2009. ápr. 19. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon friss az élményem 3 hetes, talán jobb így hogy lelkileg fel tudsz rá készülni, nekem aznap derült ki és reggeltől délutánig vártak mert nem volt altatóorvos.Én lelkileg még nem tartottam ott hogy szülni fogok mert 35hét+4naposan koraszülésem volt.Ezért volt nagyon rossz.Nekem gerincbe adott érzéstelenítővel csinálták, hányingerem volt közben, és mivel még fent volt, mert muszály szülés volt úgy nyomták ki erős fájdalmakat éreztem a gyomorszájamnál.Az jó volt hogy férjem ott lehetett velem.Utána mikor az érzéstelenítő elmúlik a has nagyon fáj, első felkelés 12 óra múlva, először nehezen lehet kiegyenesedni és levegőt venni, tusolásnál nővér ott volt velem.Délelőtt már mászkáltam(előző délután volt a műtét)persze nagyon lassan és hosszú távra tolószékben toltak.(koraszülöttosztályra)Másfél két hét után már szinte minden rendben.Túl lehet élni.Egyet mondok veled ott lehet majd a babád, én több mint fél napot vártam mire láthattam és csak 5x egy órára.Minden fájdalomnál rosszabb volt.Erre gondolj csak.A fizikai fájdalmat túl lehet élni.Ne aggódj, sok erőt kitartást neked!!!
2009. ápr. 19. 13:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem kellemes,de amikor már a babád a kezedben van akkor eltörpül a fájdalom.

Engem 10-kor császároztak és délután 6-kor kivitt a nővér fürdeni.Baromi rossz először felállni,nagyon fáj.De minél többet mozogsz annál könnyebb lesz. Én már másnap törökülésben ücsörögtem (úgy kevésbé fájt)

2009. ápr. 19. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!