Ki mit tud nekem írni az epidurális érzéstelenítés hátrányairól? , már ha van, mert én azt hallottam van, pl fejfájás, derékfájás utána.
Az episek 99%ának sérve lesz később.Hát igen, a derékfájás,fejfájás egy dolog,bnőm nemrég szült,elcseszték neki,nem értek pontosan hozzá a lényeg,h mozdulni alig bír,bottal kell járnia pedig 20 éves.
Én is kaptam,de műtét miatt és én nem a szülésnél hazsnáltat(spinális v milyen a császáros),másfajta,de én 1 napig nem kellhettem fel,és még most is 4 év után érzékeny a hátam az időváltozásra.Sokáig lehajolni sem tudok mert görcsöl,elég rossz...
Az első válaszolónak: ezt honnan veszed, hogy később sérvük lesz?
Nekem migrénem volt másnap, kaptam rá algopyrint. A hátam nem lett fájósabb, mint előtte volt.
nekem már kétszer voolt, egyszer műtét, egyszer szülés miatt, mindkétszer szupi volt, nem fájt, hatott. annyi van, hogy sülés után fél évvel hányingerem volt, és szédültem, de nem elvislhetetlen, és ez is betudható annak, hogy kaptam.
a derekam nekem csak érzékeny, de az, hogy fáj, nem mondhatom, pedig nekem mivel császár lett a szülés vége 3 napig volt kanül a hátamban, megint babát várok és csak ugyanúgy csináltatnám, mint eddig, de nekem nagyin jó az anesztesem, ehhez bizalom és nagyon-nagyon hozzáértő orvos kell.
a dokim amúgy felvilágosított mindenről, és elmondta a mellékhatásokat, de a bénulás, és a gerincsérv az csak városi legenda, nem valós kockázat!!!!!el ne hidd!!!
Én is epidurális érzéstelenítéssel szültem (tavaly szeptemberben), és semmi problémát nem okozott, semmilyen mellékhatás nem jelentkezett (azóta se, nem érzem a frontokat, nem fáj a derekam), én csak ajánlani tudom.
Ha lesz még egy kisbabám, őt is epidurális érzéstelenítéssel szeretném szülni.
Nekem nem szülésnél, hanem vakbélműtétnél volt gerincérzéstelenítésem (14 hetes várandósan - brrr).
Ha hozzáértő anesztes szúrja, akkor nem okoz gondot (jól kell felvezetnie a csigolyák között a tűt).
Műtétet követően 24 óráig érdemes vízszintesen feküdni, még a fej emelésével is vigyázni kell, különben irtózatos fejfájást kaphatsz.
Én mondjuk nem feküdtem végig, de amikor éreztem ,hogy kezd fájdogálni a fejem, rögtön lefeküdtem fél órára és így elmúlt mindig - nem lett vészes sosem.
a szúrás helyét már másnap sem éreztem és azóta sem, nincs frontérzékenységem, tudok hajolni stb.
De az unokanővérem nem tartotta be műtét után a fekvést, lett is 4 napos migrénje. De a dereka neki sem fáj azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!