Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A burokrepedés nem fáj?...

A burokrepedés nem fáj? Hogyan zajlik? Ill. a méh száj bezáródásnál -fiatal és idősebb korban jellemző, ha jól tudom- ki a fiatal, ki az idős?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 15. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
A burok megrepedése fájdalommentes,ha orvos repeszti meg akkor sem fáj.Ha alul reped elfolyhat hirtelen nagyobb mennyiségű víz,ha felül,akkor inkább csak szivárogni szokott.A többi kérdésed sajnos nem értem,írj kommentet légyszi.
2009. ápr. 15. 21:50
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
szerintem meg fáj a burok repesztés mert jó benyul az orvos . Össze szorítottam a fogam !De a beöntés nem fájt pedig arra is szokták mondani hogy fáj.
2009. ápr. 15. 22:29
 3/5 anonim ***** válasza:
90%

Szia! A burokepedés nem jár fájdalommal. Magától a burok akkor szokott megrepedni mikor teljesen eltűnik a méhszáj. Ilyenkor a szülés felgyorsul. De a kismamák nagy százalékánál korábban megreped a burok, mint sem eltűnik a méhszáj. Ilyenkor érezheted azt, hogy elönt a magzatvíz, de gyakoribb a nyákdugó távozása, majd a magzatvíz szivárgása. Eddigi munkám során, még senki sem számolt be arról, hogy esetleges fájdalommal járt volna a burokrepedés, mivel a burok egy vékony hártya melynek minimális az idegellátása.

Ha burokrepesztésre kerül sor a szülőszobán:

Ez többnyire a szülés haladását segíti elő (meggyorsítja).

Ilyenkor az orvos a mutató és a középső ujja közé helyezi a burokrepesztő tűt, mely egy üreges eszköz, és azzal óvatosan felvezetve a hüvelyen keresztül megrepeszti a burkot. Annyira kellemetlen, mint egy nőgyógyászati vizsgálat, de nem jár fájdalommal.

2009. ápr. 15. 22:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem orvos repesztett burkot és egyáltalán nem fájt.
2009. ápr. 16. 07:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Először is köszi mindenkinek a válaszokat!

Az első válaszadó kérésére:

Olvastam, hogy volt már olyan, hogy miután megszületett a baba, a méh száj "bezáródott". Majd a méhlepényt hatalmas fájdalmak árán sikerült -sok segítséggel- megszülnie a kismamának.

Oda volt írva, hogy ez inkább csak fiatal, vagy idős korban jellemző. De mit jelent itt a fiatal, ill. az idős?

Bocsi, hogy csak most kommentáltam.

2009. ápr. 19. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!