A burokrepedés nem fáj? Hogyan zajlik? Ill. a méh száj bezáródásnál -fiatal és idősebb korban jellemző, ha jól tudom- ki a fiatal, ki az idős?
Szia! A burokepedés nem jár fájdalommal. Magától a burok akkor szokott megrepedni mikor teljesen eltűnik a méhszáj. Ilyenkor a szülés felgyorsul. De a kismamák nagy százalékánál korábban megreped a burok, mint sem eltűnik a méhszáj. Ilyenkor érezheted azt, hogy elönt a magzatvíz, de gyakoribb a nyákdugó távozása, majd a magzatvíz szivárgása. Eddigi munkám során, még senki sem számolt be arról, hogy esetleges fájdalommal járt volna a burokrepedés, mivel a burok egy vékony hártya melynek minimális az idegellátása.
Ha burokrepesztésre kerül sor a szülőszobán:
Ez többnyire a szülés haladását segíti elő (meggyorsítja).
Ilyenkor az orvos a mutató és a középső ujja közé helyezi a burokrepesztő tűt, mely egy üreges eszköz, és azzal óvatosan felvezetve a hüvelyen keresztül megrepeszti a burkot. Annyira kellemetlen, mint egy nőgyógyászati vizsgálat, de nem jár fájdalommal.
Először is köszi mindenkinek a válaszokat!
Az első válaszadó kérésére:
Olvastam, hogy volt már olyan, hogy miután megszületett a baba, a méh száj "bezáródott". Majd a méhlepényt hatalmas fájdalmak árán sikerült -sok segítséggel- megszülnie a kismamának.
Oda volt írva, hogy ez inkább csak fiatal, vagy idős korban jellemző. De mit jelent itt a fiatal, ill. az idős?
Bocsi, hogy csak most kommentáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!