Császár után mikor érheti víz a sebet?
Nekem olyan volt a varratom, hogy a 4. napon, mielőtt hazajöttünk volna a kórházból, a doki kihúzott egy zsinórt. Ez nem tudom, milyen varrat. De innentől kezdve nem volt rajta kötés, sőt, levegőztetni kellett. Annyi, hogy mivel a bugyi széle zavart pont ott, így egy papírzsepit behajtottam a bugyim széléhez, hogy ne vágja pont a sebet.
Ja, és nekem rögtön az első napon este (reggel korán volt a műtét) úgy kellett zuhanyoznom, hogy azt mondták, áztassam le a kötést. Pedig ugye akkor még benne volt a zsinór is.
Egyébként én is óvatosan mostam, de ennyi. Bioptron lámpával minden nap lámpáztam 15 percet, hogy szebben gyógyuljon. Sokáig nagyon viszketett, ahogy gyógyult, főleg frontok idején szét tudtam volna vakarni, de ezen is túl lehet esni.
Ne parázd túl, nem lesz semmi bajod. Próbálj a seb helyett a babára koncentrálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!