Mit kell olyankor tenni, ha kb.1oo km-re van a választott kórház és beindul a szülés?
Elfolyik a magzatvíz vagy fájások vannak. Bevihet a férjem a kórházba,vagy mentőt kell hívni? A mentőnek oda kell vinnie ahol az orvosom?
37 hetes kismama, első babával
Én úgy tudom, hogy kell valami igazolás a dokitól, hogy nem a legközelebbi kórházba vigyenek, hanem ahol szülni szeretnél. Viszont ha gyors a szülés, nem vagyok benne biztos, hogy a mentősök kockáztatni fognak!
A sógornőmnek is kb ilyen távolságban volt a kórház (Ausztria). Őt is mentő vitte be, persze időben bent voltak és problémamentes volt az út. Du 5-kor értek be és hajnal 2-kor lett meg a kislánya. Kérdés, hogy nálad milyen gyorsan zajlik majd le! És hogy lesz e bármi probléma!
Tudtommal a mentős dolog úgy működik, hogyha hívod, akkor a legközelebbi kórházból megy ki, és oda is visz be. Csak akkor visz tovább, ha ott nem tudnak ellátni, és az orvos küld át másik intézménybe.
Tőlünk elég sokan járnak a 30 km-re, másik megyében lévő szülészeti klinikára, de ha szülni mennek akkor saját autóval kell megoldani az utat, mert másik megyéből nem jön el a mentő értük.
Szia!
Én 1 hete szültem a választott kórház 110 km-re van tölünk. 5 perces fájásoknál kezdtem gyanakodni, hogy ez már biztosan a szülés.(Előtte nem igazán fájt) Elindultunk a kocsiban 3 perces fájásaim voltak. Kb. 1,5 óra alatt értünk oda. Nem volt valami kellemes az út. Mire odaértünk 7 cmre voltam nyitva. 4 óra múlva megszületett a kislányom. Szerintem ne aggodj, hogy nem értek oda időben.
Utolsó válaszolónak. Köszi,megnyugtattál.Mert már mindenféle butaságot beszéltek nekem,hogy baja lehet a babának ha elfolyik a magzatvíz,és ilyenkor már csak mentővel lehet szállítani a kismamát.
köszi mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!