Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki úgy szült, hogy ki nyomták...

Aki úgy szült, hogy ki nyomták belőle a babát miért volt ez így? Melyik kórházban szültetek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 9. 00:49
1 2
 1/20 ava87 ***** válasza:
100%
Azért segítettek rá ezzel is, mert a végére eléggé elfogyott az erőm (be volt akadva a köldökzsinórba, ezért az első jópár tolófájásnál egy fikarcnyit sem mozdult előre), így kellett hozzá némi segítség. Hát mondjuk nem volt egy kellemes érzés, az tény, de legalább akkor már hamar kijött.
2011. aug. 9. 01:10
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekemnél volt ilyen. Volt fogadott dokim, a szülést többmindennel próbálták indítani napokon keresztül, mire végül beindult, de úgy, hogy előtte 2 napig nem aludtam semmit, se éjjel, se nappal, enni sem ettem, csak ittam. Erőm semmi nem volt szinte.

Amikor beindult a szülés, nem voltak igazi fájásaim, csak feszegetésfélék. A doki burkot repesztett, kicsit tágított rajtam. Ezután én egyáltalán semmilyen fájdalmat, fájást nem éreztem. A doki egyik keze bennem volt, és ő mondta, mikor meddig nyomjak. Erőm semmi nem volt a feljebb írtak miatt. Ő és a szülésznő óvatosan nyomták ki a babát belőlem. Nem fájt!

Volt egy 22.héten beindított vetélésem. Ott hiába kaptam az infúziót 20 órája, nem nagyon volt eredményes. Elfolyt a víz egyszer, majd leállt minden 4 óra hosszára. Akkor jött egy székelési inger, de semmi egyéb. A baba már elindult. De nem haladt. A doki ekkor kívülről nyomta a pocakomat, szó szerint belekönyökölt, belülről pedig húzta. Borzalmas rá visszagondolni. Napokig fájt a hasam, a beleimmel gondok lettek.

És volt egy rendes szülésem, igaz indított volt, de nem kellett kinyomniuk a babát, mert éreztem mindenféle fájást és erőm is volt.

Az utolsó 2 eset ugyanabban a kórházban volt, az első pedig egy másikban. Nevet nem írok, mert nem szabad általánosítani. Sajnos van, hogy kénytelenek így közbeavatkozni.

2011. aug. 9. 02:24
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyerekemnél nálam is nyomta kívülről a hasamat a doki. Elhúzódó kitolás volt. MÁr 40 perce tarott, hiába nyomtam valami miatt nem tudott kibújni a lányom. Nem tudok rátekeredett köldökzsinórról, de akár az is lehet. Utólag mondta az orvosom, hogy ha pár percen belül nem lett volna meg a babám, akkor lehet, hogy vákuumot kellett volna alkalmazni, így a hasbakönyökléssel tul.képp. ezt előzte meg. Szerencsére nem lett oxigénhiányos a kicsi, de "szép" lila színe volt születés után. A másik kettőnél ilyen dolog nem volt, ott már rendben haladt a szülés.
2011. aug. 9. 06:15
 4/20 anonim ***** válasza:
Nekem indított szülésem volt túlhordás miatt. Az oxira szépen reagált a szervezetem, egyből jöttek a fájások, burokrepesztés, tágultam rendesen, csak éppen szülés közben a 4 kg-os kisfiam szalutálva érkezett. Kicsit megszorult és én akárhogy nyomtam, nem sikerült volna egyedül, ezért a szülésznő könyökölt a hasamba, a másik kezével meg az ágy végébe kapaszkodott, hogy mihamarabb kijöjjön a kicsi. Az akkor egyáltalán nem fájt és én örülök a segítségnek, de másnap már kék-lila tigrismintás volt a pocakom, ami néhány nap alatt el is múlt. :)
2011. aug. 9. 07:40
 5/20 anonim ***** válasza:

A második kicsivel nem éreztem a tolófájást, csak saccoltam, hogy az épp fájás, és a doki segített, mert látta, hogy szerencsétlenkedek

Ezért segített a doki, de nem volt vészes.

2011. aug. 9. 09:41
 6/20 anonim ***** válasza:
Rá volt tekeredve a köldökzsinór a pici nyakára, ezért minden nyomásnál ki-be csúszkált. Már túl sokat nyomtam, ezért a doki segített. Ennek nagyon örültem, mert hamar megvolt. Nekem nem lett a hasam foltos, de még napokig éreztem a bordáim között a fájdalmat. De a méhösszehúzódásokhoz képest az semmi nem volt!
2011. aug. 9. 10:00
 7/20 anonim ***** válasza:
Nekem is így segített a dokim, én is lila foltos voltam utána pár napig. Szerintem nem megfelelő technikával nyomtam és ezért segíthetett. Szegeden.
2011. aug. 9. 11:18
 8/20 anonim ***** válasza:
Nekem császáros szülésem volt, de a baba fennt volt szinte a gyomromba, nem "szállt" le. Felvágtak, de így se bírták kiszedni, ezért a doki, belekönyökölt a hasamba nem is tudom asszem 2-3-szor. Fájni nem fájt, mert érzéstelenítve voltam, de nagyon kellemetlen volt, egy pár pillanatra nem kaptam levegőt, az anesztes orvos ott nyugtatgatott, mert úgy éreztem meghalok. A gép is ott sipolt, ijesztő volt.
2011. aug. 9. 11:23
 9/20 anonim ***** válasza:
Én is ugyan úgy jártam, mint a császáros kismama. Császárnál szintén könyökölve tuszkolták aki a kicsit. Én levegőt nem kaptam, és utána is sokáig fájt a tüdőm, rekeszizmom.
2011. aug. 9. 11:55
 10/20 anonim ***** válasza:
Én Tatabányán szültem fogadott orvosnál. Nekem nagyon erős fájásaim voltak, de nem tágultam semennyire. Oxitocin sem segített, csak még erősebbek lettek a fájások. Azt hittem, belehalok. 7 óra múlva kaptam méhnyakba fájdalomcsillapítót, kitágultam 4 ujjnyira, kb. 5-6 tolófájást el kellett sóhajtanom. Mikor nyomni kellett volna, elfogyott az erőm. Pedig én azt hittem, hogy erősen nyomok, de az orvos szerint nagyon gyenge volt. Ezért nyomták ki belőlem a kislányom. Nem voltam már magamnál, semmit nem éreztem, nem fájt, inkább könnyebb volt, mert tudtam, hogy most már tényleg nemsokára vége. Nem tudom, hogy van-e összefüggés a két dolog között, de én még 2 napig kaptam oxitocint, mert nem húzódott vissza gyorsan a méhem. De lehet, hogy ez nem függ össze a kinyomással. Szerintem még mindig jobb a kinyomás, mint a fogó vagy a vákuum.
2011. aug. 9. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!