Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mennyi időre jön...

Szülés után mennyi időre jön meg a menszesz?

Figyelt kérdés
Úgy értem tudom, hogy változó, de 8 hónapos múlt a fiam és még mindig szoptatom. Eddig úgy tudtam, hogy ugyan van akinek szoptatás alatt is megjöhet, de normális az is ha nem jön meg. Viszont most úgy alakult, hogy egy csomó családtaggal beszélgettünk és mondtam, hogy nekem még nem jött meg. Erre mindenki úgy reagált "és ez normális"? Szóval akkor ez ugye normális?
2011. aug. 8. 21:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem 4 héttel szülés után jött meg, pedig szoptatom a kislányom, csak anyatejet kap. Teljesen visszaállt a szülés előtti 28 napos ciklusom. De ne aggódj, valakinek addig nem jön meg, amíg szoptat. Ez lehet akár 2 év is! Örülj neki!
2011. aug. 9. 12:30
 12/15 anonim ***** válasza:
az én kislányom 2 éves korig cicizett, és mégis még 6 hónapos se volt mikor megjött először. utána 38 napra, majd pedig rendesen 27re mint előtte is. de ez nagyon változó egyénenként. az is normáis, hogy neked még nem jött meg.
2011. aug. 9. 14:12
 13/15 A kérdező kommentje:

Húú köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske!

Megnyugodtam :) és örülök neki, hogy a szerencsésebbek közül vagyok és még nem kell küzdenem ezzel is.

2011. aug. 9. 20:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Anno a biosz tanár úgy mesélte, hogy amíg az anyuka szoptat, addig azért nincs peteérés, mert ugye a régi időkben nem lett volna szerencsés ha "túl hamar" jön a többi gyermek, egyrészt mások voltak a higiéniai körülmények, másrészt pedig sokszor a minden napi étkezés sem volt biztosított, továbbá régebben nem csak pár hónapig szoptattak a nők, hanem 2-3 éves korig (pontosan az élelmezési problémák miatt ez praktikus volt).

A védekezésről nem is beszélve! Ha volt peteérés, és volt házasélet, volt gyerek is!

Napjainkra nem indokolt ez a fajta biológiai kontroll. Az európai kultúrában manapság ritka a csecsemő-éhhalál, az orvostudomány is sokat fejlődött, az emberek (és a lakások) ápoltabbak. És persze manapság a védekezés számtalan formáját ismerjük, így nem a természet szabályozza a gyermekvállalást.

Egyes családokból genetikájából ez "kikopott" másokéban pedig megmaradt. Ezért van, hogy néhány anyuka nagyon hamar menstruál szülés után, valaki pedig viszonylag későn. Mindkettő teljesen normális.

Remélem hasznos/érdekes volt az infó :)

28 hetes kismami

2011. aug. 11. 21:31
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen köszi hasznos volt. Lehet, hogy kár volt feszegetnem a témát :) Tegnap este megjött :S
2011. aug. 14. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!