Mi fog történni a kórházban? (Bőv. Lent)
Nehogy valaki azt írja, hogy megszületik a baba, mert azt azért tudom :D
Az érdekelne, hogy miután majd 5 perces fájásokkal beautózunk a kórházba, mi fog történni? Hogyan zajlanak onnantól ez események?
Tudom, hogy hülye kérdés, meg hogy ráérek még ezzel foglalkozni, de érdekelne. Első baba lesz, tapasztalat nulla.
21+4 hkm
beértek, felveszik az adatokat, orvos megvizsgál,beöntés, wc-zés, majd irány fel a szülőszobába. szükség szerint oxitocinnal fájáserősítés, majd a tolófájásoknál nyomás, közben gátmetszés, megszületik a baba, megszülöd a méhlepényt, összevarrnak, addig a babát elviszik fürdetni-öltöztetni, apuka mehet vele, te pihensz a szülőágyon 2 órát, meg kell inin 1-2 liter vizet, megnézik hogy tudsz e pisilni és ha minden rendben mész a kórterembe.
2 kisfiú anyuja
Hát,nem mindenkinek ez a sorrend,a kórháztól is függ. Van ahol csak megkérdezik,mikor volt székleted utoljára,és nem csinálnak beöntést!
Ha gyorsan akar kibújni a baba,akkor ugyan csak eltekintenek a beöntéstől!
Lásd az én esetem: 1. baba, 1óra 57 perc volt az első fájástól a felsírásig. Miközben felvették az adatokat,átöltöztem,aláírtam amit kell,és mentem szülni,rám tették a ctg-t, Gyorsan ébresztették az ügyeletest,vágtak,baba kint, varrtak, 2 óra megfigyelés. Ennyi volt.
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!
Üdv:2gyermekes,34h.km.
Bocsi,elfelejtettem: Ez a "megiszol 1-2 l vizet,megnézik tudsz e pisilni..." sem mindenhol van így! Kórháza válogatja a szokásokat! Tehát javaslom,hogy azt a kórházat nézd meg-már mindenhol vannak "nyílt napok" -a ahol szülni szeretnél.
Nálunk pl. 2 óra megfigyelés után betolnak a kórterembe. Ott van pár órád, asszem fél napod,hogy pisit produkálj-ha nem sikerül,akkor katétereznek. A széklettel pedig az a helyzet,hogy várnak 1 napot,és ha másnap nincs széklet,akkor automatikusan adják a hashajtót-akkor is,ha terhesség előtt és alatt sem volt naponta széklete az újdonsült anyukának! 2 tabit adnak,de nem szabad bevenni egyszerre,mert egynek is brutális hatása van!
Gondolom hüvelyi szülésre készülsz, de azért leírom neked a császárt, hisz sosem lehet tudni...
Nálam szivárogni kezdett a magzatvíz, de fájásom nem volt egyáltalán. Hívtam a kórházat, mondták, h indulás be azonnal. A szülőszobán adatfelvétel, ügyeletes orvos megvizsgált, adtak egy hashajtó kúpot, utána zuhany és vártuk, h beindulnak-e a fájások.
Pár óra múlva oxitocín infúzió. Ettől megjöttek a fájások. Óránként vizsgált az orvos, de mivel több óra sem tágultam semmit, plusz a babám farfekvéses volt, ezért a császár mellett döntöttek. Katétert raktak fel, majd jött az aneszteziológus, epidurális érzésteleníést kaptam gerincbe. Az megvátás volt, utána már semmiféle fájdalmat nem érez az ember.
Felvágtak, kiemelték a babát, egy pillanatra megmutatták, és elvitték. Amíg engem összevarrtak, addig a babát rendbe rakták. A férjem végig ott lehetett, fényképezett, majd 2 órára az ő mellére tették a babát. Ez idő alatt én a nőgyógyászatra kerültem, ott infúzió, homokzsák a hasra. Ezután hozták a picit, mellre tették, de utána el is vitték. Másnap mehettem át a gyerekágyra. Ennek feltétele, h fel kell tudni állni. Na az elég rossz, de úgyis menni fog, hisz a babáddal akarsz lenni.
szerintem az első tökéletesen leírta :)
igen az ivás szülés után és a beöntés szülés után nem törvényszerű
nekem nem volt és most sem lesz beöntés, illetve ivás nélkül kérték hoyg pisiljek :) ment így nem volt gond :)
Mi reggel 7-kor értünk be szép nyugodtan 5 perces (még röhögős) fájásokkal. Becsöngettünk a szülőszobára, kijött egy szülésznő, elkérte a kiskönyvem, hívta a dokimat (épp ügyelt). Reggeli csend volt, kicsit misztikus hangulat, főleg, hogy már hajnal 2 óta ébren voltam, és vártam, mi lesz.
Megvizsgált egy kis vizsgálóban, mondta, hogy 3 centire tág vagyok, úgyhogy burkot repeszt. Ott helyben ki is pukkasztotta, kiömlött a magzatvíz mindenfelé, és alám nyomott 7 db óriás betétet. Bugyi nem volt rajtam, csak a ruha, úgyhogy így a betéteket odafogva kellett elbattyognunk a vajúdó szobáig ctg-re. Itt fotelek voltak, és más ctg-re érkező lányok (még nem szülni). Velük röhögcséltünk, beszélgettünk, mondtam nekik, hogy nem fáj a szülés, merthogy én épp szülök.
Közben szaladgált hozzám a kijelölt szülésznő, hogy most itt írja alá, ezeket írja alá, meg még ezt is írja alá, és elvitt pár terhességi leletemet.
Egy óra múltán bevittek egy szülőszobába, ott berendezkedtünk, felültem a szülőágyra, és a férjemmel fotóztattam magam.
Aztán bejöttek, rám kötötték az oxitocint, meg a ctg-t, és elkezdődtek a borzalmas fájdalmak kb azonnal. Férjem törölközőt vizezett be és azzal borogatott, úgy remegtem és izzadtam. Semmi erőm nem maradt percek alatt.
Néha benézett a szülésznő, és a doki. Egy óra múlva megint jött a doki (úgy üvöltöttem), és megvizsgált. Közölte, hogy szülünk, már látja a fejét.
Kiszaladt az ajtóba, kiabált, hogy "Szülésznő!"
Jött a szülésznő + a takarítónő, felkapták a lábam, és mondták, hogy nyomjak. Hát elég hirtelen jött, ott gyorsan kb 4 tolás alatt kellett megtanulnom mindent (vajúdás alatt terveztem átnézni a jegyzeteimet a kitolásról).
Aztán kibuggyant, mellre tették, de olyan kék volt szegény kislányom, hogy el is vitték azonnal. Férjem ment vele. Még ki kellett nyomnom a méhlepényt, az már semmi nem volt nekem. Összevarrt az orvos, aztán ott hagytak egyedül pihenni 2 órára. Itt tudtam végre telefonálni, hírt adni. Jó volt egyedül.
Aztán jött a takarító néni egy tolószékkel, hogy menjünk wc-re és aztán a kórterembe. Levitt, ott elhelyezkedtem. Szédültem a gyengeségtől, de más baj már nem volt.
Pár óra múlva hozták a babát, mellettem aludt egész nap, én meg csak néztem őt. Még tisztába tenni is elfelejtettem... :-)
Vagy nem mehet apuka a mérésre....
Leírom, nekem hogy volt: beértünk, felvették az adatokat, közben megnéztek, mizujs van. Aztán elküldtek zuhanyozni, átöltözni. Utána be a vajúdóba, ctg-re kötöttek. Nagy sokára (!!!) beengedték a férjemet is mellém. Ott feküdtem néhány órát, néha megnéztek, megkérdezték, kell-e valami, adtak vizet (mert elfelejtettük bevinni, amikor elment a magzatvíz, nagyon siettünk). Amikor jött a székelési inger, átalakították az ágyat a szüléshez, a székletet kiszedték alólam (nem volt beöntés sem, mert nem engedtek fölkelni, mert már elfolyt a magzatvíz), aztán jött a doki, megszültük a babát :) Apuka mérés után megkapta, engem meg közben kitakarítottak belül. Nem volt gátmetszés, és nem is repedtem, csak a hüvelyfalam sérült, azt öltötte 2 öltéssel a doki. Utána otthagytak mindannyian, majd 2 óra múlva tolókocsiban az osztályra gurítottak. Pisilni nem tudtam a kacsába, de fönt már mentem wc-re. Lepihentem, és vártam, hogy megkapjam a Picikémet. :)
Szerintem érdemes bemenni a szülészetre, szokott lenni lehetőség, akár a védőnő szervezésében, hogy megmutassák a dolgokat.
Nyugodt, boldog terhességet, és könnyű, gyors szülést kívánok Neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!