Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zajlott a koraszülésed...

Hogy zajlott a koraszülésed és hányadik héten?

Figyelt kérdés
2011. júl. 29. 23:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
36. héten tavaly decemberben elfolyt a magzatvíz hajnalban.5-kor kaptam oxitocint 9.50-kor megszületett a kisfiam.Nem vették koraszülöttnek mert a súlya megvolt és minden rendben is volt.Állítólag a front miatt volt.Azóta már 8 hónapos és semmibe nincs lemaradva.48cm volt születéskor és 2590g most 74cm és 8 és fél kiló.A szopizással volt egy kis gond mivel az nem ment neki így fejtem a tejet és cumisüvegből itta egész 6 hónapos koráig amikor is úgy döntött, hogy nem kell neki és tápszert is csak éjjel félálmában iszik.Napközben meg már eszik mindent szépen kanállal ami a korának megfelelő.
2011. júl. 30. 06:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

35+5 hétre születtek az ikreim, spontán. Első baba be volt fordulva (2500 gr)mások babám faros volt (2000 gr).(azt mondták meg kell tudnom szülni őket így is hüvelyi úton, mert már egyet szültem, lányom akkor volt 21 hós) Ők a kisebbik súlya miatt kerültek koraosztályra, és kicsit besárgultak, 11 naposan jöttünk haza. 1 évesek lesznek 2 hét múlva 8 és 9 kg-ok és 73 és 75 cm-ek. Felállnak minden mellett, pár másodpercre már meg is állnak önállóan. Még szopiznak, de már minden étkezésre mást is esznek.

A korán amúgy sok anyuka volt sajnos, 90 %ban császározták őket.

MIért kérdezed?

2011. júl. 30. 11:18
 3/5 A kérdező kommentje:
32/5 hetes kismama vagyok, második babámat várom, és nagyon sokat keményedek, jóslózom a magnézium ellenére. Tartok a koraszüléstől, és érdekelt, hogy aki hasonló cipőben volt, annál hogy alakult a dolog. Dokihoz hétfőn megyek, de szerintem nyíltam az utolsó vizsgálat óta, olyan erős jóslóim voltak. Kisfiamat anno meginditották a 38-ik héten toxémia gyanúja miatt.
2011. júl. 30. 14:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Az ikres vagyok. 30 hét után már általában nagy baj nincs, csak kicsik a babák. Több ilyen baba is volt a korán mikor ott voltam. El kell érni egy bizonyos súlyt hogy hazamehessenek, sajnos hetek szoktak lenni. Próbálj minél többet pihenni, vigyázz magatokra!
2011. júl. 30. 14:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia,

ne aggódj, tudom, könnyű mondani. Nekem a 20. hét után voltak kemény jóslóim, illetve fájdalmas keményedéseim, erre Magnosolv-ot szedtem, kicsit jobb lett, majd a 30.héttől erős jóslófájásaim lettek, akkor megijedtem nagyon (pont mint Te), Magnosolv megint, megint jobb lett, és már 35+4 vagyok, egyben vagyunk! (Második baba).

Pihenni nem tudtam, mert a "nagy" még kicsi (14 hónapos), közben egy esküvőt is lezavartunk a családunkban (sütöttem stb., akkor 2xeresére dagadt a lábam, be is pánikoltam), kapálok, hagymát szedek fel, gazolok, persze mindent óvatosan, nem kapkodva, nincs baj.

Próbálj meg ha tudsz pihenni, vagy ha csak este tudsz, akkor nagyon nyugodtan pihenni, olvasgatni, felpolcolt lábbal, no meg Mg -ezt mindenki javasolni fogja, és kicsit próbálj meg lazítani (lelkileg), nekem ez jót tett, kicsit eltereltem a gondolataimat a koraszülésről, így nyugodtabb lettem. Ja elfelejtettem, hogy nekem a stressztől is keményedett a hasam, szóval tényleg nyugi :)

Boldog babavárást!

2011. júl. 31. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!