Hogy zajlott a koraszülésed és hányadik héten?
35+5 hétre születtek az ikreim, spontán. Első baba be volt fordulva (2500 gr)mások babám faros volt (2000 gr).(azt mondták meg kell tudnom szülni őket így is hüvelyi úton, mert már egyet szültem, lányom akkor volt 21 hós) Ők a kisebbik súlya miatt kerültek koraosztályra, és kicsit besárgultak, 11 naposan jöttünk haza. 1 évesek lesznek 2 hét múlva 8 és 9 kg-ok és 73 és 75 cm-ek. Felállnak minden mellett, pár másodpercre már meg is állnak önállóan. Még szopiznak, de már minden étkezésre mást is esznek.
A korán amúgy sok anyuka volt sajnos, 90 %ban császározták őket.
MIért kérdezed?
Szia,
ne aggódj, tudom, könnyű mondani. Nekem a 20. hét után voltak kemény jóslóim, illetve fájdalmas keményedéseim, erre Magnosolv-ot szedtem, kicsit jobb lett, majd a 30.héttől erős jóslófájásaim lettek, akkor megijedtem nagyon (pont mint Te), Magnosolv megint, megint jobb lett, és már 35+4 vagyok, egyben vagyunk! (Második baba).
Pihenni nem tudtam, mert a "nagy" még kicsi (14 hónapos), közben egy esküvőt is lezavartunk a családunkban (sütöttem stb., akkor 2xeresére dagadt a lábam, be is pánikoltam), kapálok, hagymát szedek fel, gazolok, persze mindent óvatosan, nem kapkodva, nincs baj.
Próbálj meg ha tudsz pihenni, vagy ha csak este tudsz, akkor nagyon nyugodtan pihenni, olvasgatni, felpolcolt lábbal, no meg Mg -ezt mindenki javasolni fogja, és kicsit próbálj meg lazítani (lelkileg), nekem ez jót tett, kicsit eltereltem a gondolataimat a koraszülésről, így nyugodtabb lettem. Ja elfelejtettem, hogy nekem a stressztől is keményedett a hasam, szóval tényleg nyugi :)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!