Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell aneszteziológussal...

Miért kell aneszteziológussal beszélni? Normál szülés vagy császár előtt/eda-nak jobban örülnék.

Figyelt kérdés
2011. júl. 27. 21:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják nincs, lustaságból nem adnak, pénzért adnak, az mondják nincs aneszteziológus....ilyesmi sokszor lehettet itt is olvasni ilyeneket

Szerintem minden kórházban kell lennie ügyeletes aneszteziológusnak.

2011. júl. 28. 08:20
 12/18 A kérdező kommentje:
Ezen én is meglepődtem, nekem jó az ügyeletes is.Ez is csak a pénzről szólna, nem elég, hogy fogadott dokim van még ide is adjak?Mi van , ha "teljesen fölösleges"mert nem kell. Amikor szülök az én kedvemért be fog jönni? Számomra ez hihetetlen?!
2011. júl. 28. 08:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nőgyógyász egyben anesztes is, akkor ő is beadja az EDA-t. Az enyém ilyen.
2011. júl. 28. 10:05
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok

nem pusztán a pénz miatt kell látnia anesztesnek. ez csupán egy vizsgálat, amiben az anesztes leirja, hogy altatható vagy szúrható állapotban vagy. nem azt jelenti, hogy ő lesz ott a szülésnél, pusztán ad egy véleményt, hogy kizárólag anesztes szempont alapjánmilyen állapotban van a keringésed, légzésed. a szülészed csak a babával foglalkozik, de ha van egy egyéb betegséged arról ő nem tud, ill. nem tud vele mit kezdeni.

konkrétabban: van egy gerincdeformitásod ami megnehezíti a hátbaszurit, erről az altatósnak kell tudnia. ő csinálja ugyanis. vagy, szívbetegség ami az altatást nehezíti, gyógyszerek amik szintén befolyásolják az altatást...stb.

szóval az anesztes kikérdez, megnézi a leleteidet és ha kell továbi vizsgálatokat javasol.

egy megjegyzés csupán, adni pedig sehol nem KELL. ez egy lehetőség amivel vagy élsz, vagy nem.

de azt is fontos tudni, hogyha (ne adja az ég, soha senkinek)akkor az anesztes ment meg. Ők ugyanis aneszt-intenzíves orvosok, mig a nőgyógyászod csk "lukológus" :))) (szakami berkekben van pár ilyen elnevezés, pöttyológus, hentes, orrász...stb ) :DD

2011. júl. 28. 10:09
 15/18 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi jól kifejtetted!! Tehát akkor lehetséges, hogy nem is az lesz az anesztes a szülésnél, mint aki felveszi a kórtörténetem. 8 éve szültem császárral, akkor előtte nem volt ilyen vizsgálat és a dokira sem igazán emlékszem.Ja és a dokim is csak nőgyógy.
2011. júl. 28. 21:26
 16/18 A kérdező kommentje:
Te is szakmabeli vagy?
2011. júl. 28. 21:27
 17/18 anonim ***** válasza:

örülök ha segítettem :)

igen szakmabeli, de nem orvos. intenzíves nővér vagyok.

nagy valószínűséggel nem az fog szúrni-altatni aki felveszi az anamnézist. az anesztesek ügyeletet adnak, de ált. nem csak 1 osztályra. ahol van sebészet, trauma, gégészet...stb oda is. van egy műtéti program ahhoz ki vannak "jelölve" a dokik (ált. minden opratív területre 1 valaki, ők csinálják a program műtéteket. A "műsoron kívüliekre" pedig az ügyeletesek maradnak.

Egy császár az lehet progra is és akut is.

Szóval menj el nyugodtan, hidd el senki nem vár tőled semmit, és még az is lehet, hogy egy szimpatikus dokit találsz aki talán a szülésednél is segíthet. :)

Kivánom, hogy minden a legnagyobb rendben történjen majd, úgy ahogyan szeretnéd!

Egyébként én mindkét gyerekemet császárral szültem, de csak amásodik születésekor voltam anesztesnél. Mindketten akut császár voltak, a kisfiam nem akart kibújni, elfolyta vizem és oxira sem indultak a fájások. A kislányomnál pedig lepénytapadási rendell. miatt volt a császár. Túl közel volt a méhszájhoz, 3hónapot feküdtem vele kórházban és amikor megindult a szülés (nem éreztem, csak a ctg-n látszott) azonnal műtőbe vittek. Hátbaszúrtak, kikapták őket, és másnap már szaladtam is. :)

2011. júl. 29. 10:12
 18/18 A kérdező kommentje:
Mindent köszi!! Hol dolgozol?
2011. júl. 29. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!