Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamák! Nem tudom rosszul...

Kismamák! Nem tudom rosszul tettem-e, hogy nincs szülészorvosom? Ti mit tennétek a helyemben? /37 hetes kismama vagyok/

Figyelt kérdés
2011. júl. 26. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Bemész, ha eljön az idő és az ügyeletes orvosnál szülsz. Sokszor normálisabbak, minta fogadott.
2011. júl. 26. 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Három hét múlva az amúgy fogadott orvosod úgyis valahol a tengerparton süttetné a hasát :) ...
2011. júl. 26. 17:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét gyereknél volt fogadott orvosunk. A vajúdás alatt néha benézett, ténylegesen csak a szülésnél volt ott mindkettő. Az első összes munkája a gátmetszés volt, a másikat szerencsére sikerült lebeszélnie a szülésznőnek! A második gyereknél az orvos csinálta az epidurált is, úgyhogy ő többet tett a pénzéért!

Ami a lényeg: mindkét gyermekünk születésénél az éppen szolgálatban lévő szülésznő volt az aki a lelkét is kitette, hogy minden rendben legyen, ő volt aki 10 percenként megjelent, és kérdezősködött, ogy kell-e valami, és az orvos aki tartja a markát!

2011. júl. 26. 17:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

magán dokihoz járok, de a szülésre nem kérem fel, mert nem fogok még pluszba kifizetni jó pár tízezret. Ha valami komplikáció lépne fel akkor biztos, hogy oda jön valami doki én így vagyok vele. A párom azt akarja, hogy fogadjuk fel én viszont ezt a pénzt a gyerekre költeném. És az is lehet, hogy le se sz.rna a doki.

Amúgy pedig sok nő nem fogad orvost és mégis egészséges a baba.

2011. júl. 26. 17:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Meg tudsz szülni az ügyeletes orvosnál is, nekem volt fogadott orvosom, mert sajnos a 12. héttől nyitott méhszájjal voltam veszélyeztetett terhes, így nagyon jó volt, hogy nem kellett minden vizsgálatnál órákat várni, és mindig elmondani, hogy mi a problémám stb...De én szerencsés vagyok, mert nem pénzéhes orvost sikerült találni. A kistesó is nála fog születni:)
2011. júl. 26. 17:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első csemeténél nem ártott volna a fogadott doki, meg egy szülésznő.

Végül is a dokinak csak annyi volt a dolga, hogy vágjon, meg varrjon, rendbe tegye az alfelem.

Amikor már rég oxitocint kellett volna adni, vagy vágni, akkor még javában bszogatott a szülésznő...

De sikerült megszülni a fiam.

A lányommal sem volt fogadott dokim, se szülésznőm. Másik jobban ismert kórházba mentem. A szülésznő párszor megvizsgált(3szor, 1szer a doki), aztán azon kaptam magam, hogy nyomhatok. A dokinak megint csak annyi dolga volt, hogy amíg a kicsit fürdetik rendbe tegyen. És teljesen normálisan viselkedtek, akkor találkoztam mindenkivel először élesben, előzőleg a vizsgálatok alkalmával a folyosókon.

Terhességeim alatt arra figyeltem csak, hogy a 40hét minden vizsgálatát olyan végezze akiben megbízok, és alapos, nem siklik el minden felett, ha kell leszúr, ha kell akkor vigasztal... Szülésnél kell egy anya, meg a baba, a nagyja munkát most már a szülésznők csinálják, ha olyan a szülés lefolyása(gátvédelem stb...)

A doki asszisztál:D a végén meg betapintja a méhet, minden kint van-e ami nem odavaló már.

És különben is, az a dolguk, hogy segítsenek, kérés nélkül is, és nem csak akkor kell emberszámba venni a kismamát, ha kitömi a zsebet(van aki akkor se...)

2011. júl. 27. 13:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt fogadott orvosom, mert nemsokkal szülés előtt költöztünk abba a városba, így felesleges lett volna egy idegent kiválasztani. Viszont így kb 5 órával tovább húzódott a szülésem, mivel pont műszakváltásba estem bele, és úgy gondolta az éjszakai doki hogy nála már úgysem szülök meg akkor nem sürgeti a dolgot ráhagyja a nappali műszakosra. Ezért pl. azt is leszarta hogy rosszul kötötte be az infúziót meg a fájdalom csillapítókat (folyt ki mellette...no comment). A reggeli doki viszont nagyon kedves és segítőkész volt, így a végén mikor már alig éltem sokat számított, hogy milyen orvos van mellettem
2011. aug. 1. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!