Kismamák! Nem tudom rosszul tettem-e, hogy nincs szülészorvosom? Ti mit tennétek a helyemben? /37 hetes kismama vagyok/
Mindkét gyereknél volt fogadott orvosunk. A vajúdás alatt néha benézett, ténylegesen csak a szülésnél volt ott mindkettő. Az első összes munkája a gátmetszés volt, a másikat szerencsére sikerült lebeszélnie a szülésznőnek! A második gyereknél az orvos csinálta az epidurált is, úgyhogy ő többet tett a pénzéért!
Ami a lényeg: mindkét gyermekünk születésénél az éppen szolgálatban lévő szülésznő volt az aki a lelkét is kitette, hogy minden rendben legyen, ő volt aki 10 percenként megjelent, és kérdezősködött, ogy kell-e valami, és az orvos aki tartja a markát!
magán dokihoz járok, de a szülésre nem kérem fel, mert nem fogok még pluszba kifizetni jó pár tízezret. Ha valami komplikáció lépne fel akkor biztos, hogy oda jön valami doki én így vagyok vele. A párom azt akarja, hogy fogadjuk fel én viszont ezt a pénzt a gyerekre költeném. És az is lehet, hogy le se sz.rna a doki.
Amúgy pedig sok nő nem fogad orvost és mégis egészséges a baba.
Az első csemeténél nem ártott volna a fogadott doki, meg egy szülésznő.
Végül is a dokinak csak annyi volt a dolga, hogy vágjon, meg varrjon, rendbe tegye az alfelem.
Amikor már rég oxitocint kellett volna adni, vagy vágni, akkor még javában bszogatott a szülésznő...
De sikerült megszülni a fiam.
A lányommal sem volt fogadott dokim, se szülésznőm. Másik jobban ismert kórházba mentem. A szülésznő párszor megvizsgált(3szor, 1szer a doki), aztán azon kaptam magam, hogy nyomhatok. A dokinak megint csak annyi dolga volt, hogy amíg a kicsit fürdetik rendbe tegyen. És teljesen normálisan viselkedtek, akkor találkoztam mindenkivel először élesben, előzőleg a vizsgálatok alkalmával a folyosókon.
Terhességeim alatt arra figyeltem csak, hogy a 40hét minden vizsgálatát olyan végezze akiben megbízok, és alapos, nem siklik el minden felett, ha kell leszúr, ha kell akkor vigasztal... Szülésnél kell egy anya, meg a baba, a nagyja munkát most már a szülésznők csinálják, ha olyan a szülés lefolyása(gátvédelem stb...)
A doki asszisztál:D a végén meg betapintja a méhet, minden kint van-e ami nem odavaló már.
És különben is, az a dolguk, hogy segítsenek, kérés nélkül is, és nem csak akkor kell emberszámba venni a kismamát, ha kitömi a zsebet(van aki akkor se...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!