Mi a különbség egy indított szülés és egy magától induló szülés közt?
Fájdalom, illetve gyorsaság terén gondolom...
És mien módokon indítják a szülést?
Szia! Az indítás módját orvosa válogatja. Általában először felhelyeznek méhszájtágító zselét. Van, akinek ezután szépen beindul a szülés, és nincs folytatás, megszül. Ha mégsem, itt ismét orvosa válogatja. Van, aki burkot repeszt, és attól várja a fájásokat, van aki beköti az oxitocint. Na ettől tuti biztos jó erős fájások lesznek. Burokrepesztés után is adnak oxitocint, ha nem erősödnek a fájások. De oxitocint simán indult szülésnél is adhatnak, ha nem elég erősek a fájásaid. Hú, remélem érthető. Fájás terén, meg az esetek döntő többségében jobban fáj az indított szülés, viszont gyorsabb, ezért tolásig nem fáradsz el annyira. Nekem spontán indult mindkét esetben, viszont nagyon erős fájásaim voltak, és a leghosszabb szülésem 2 óra volt. Már ami nagyon fájt. Szerintem ez a jó, mert bőven maradt erőm a kitoláshoz.
Tehát alkati kérdés. Nekem magától indult, nagyon fájt, viszont nagyon gyors volt. Ez jellemző az indított szülésre. Normál esetben az első szülés 8-12 óra is lehet, de ne rémülj meg, ez nem végig erős fájás. 20 percest lehet, hogy észre sem veszel.
Szép szülést! :o)
Ismerősöm 3 gyereket szült. Az első magától indult. A második programozott volt. A megtervezett időpontban anyuka bemet a szülészetre és indították a szülést.
Ha elmesélem, hogy a harmadik gyereket is akkor szülte amikor magától indult a szülés, azt hiszem ez el is dönti melyik a jobb. Mert ugye a magától induló szülés természetes folyamat, míg az indított olyan "mű", természetellens állapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!