Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Azt hallottam, hogy szülés...

Azt hallottam, hogy szülés előtt fizetni kell kb. 250.000 Ft-ot. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Vagy akitől ezt hallottam férebeszélt? !
2008. márc. 1. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen rendese félrebeszél!!

Nem tudom honnan szedett ekkora baromságot. És hova, kinek kell fietni?

Ha magándokid van, annak igen, kell, de neki sem ennyit.

Meg ha beleszámoljuk, hogy mi mindent meg nem veszel addig, akkor az is ennyi... Végülis.. :-)

2008. márc. 1. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen igaza van aki mondta, ha nem vagy vmilyen formában biztosított akkor 2008-óta igen minden ellátásért fizetni kell és a szülés e környékén mozog.

Pl. ha nincs bejelentett m.helyed és nem fizeted a tb-det akkor kell fizetni ezt nekem az apehba mondták mert nekem még nem volt bejelentett m.helyem áprilisban fogok szülni és mióta terhes vagyok saját magam fizetem a tb at apeh felé havi 5845 Ft-ot.De miután megszültem nem kell a gyermek 3 éves koráig mert az alatt biztosítottnak számítok.

2008. márc. 1. 15:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
És ha valakinek nincs munkahelye, akkor mit csinálnak? Visszatartják a babát vagy elküldik a kismamát? Ezt nehezen tudom elképzelni...
2008. márc. 1. 17:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem elmehet álláskeresási támogatásba(munkanélkülire)pl.én is úgy jártam,hogy elbocsájtottak probaidő alatt(itt derült ki a baba is..)aztán találtam egy helyet(8hetesen)és ide márigy jöttem ,hogy kismamaként,de csak ápr.végéig alkalmaznak és július közepén szülök..addig elmehetek a munka után rögtön passzív táppénzre 45napra ez alanyi jogon jár,vagy rögtön álláskeresésire és itt pl.nekem,hogy kb3hónapig kell ott lennem(ez ugyanúgy biztosítottnak számít,mivel a 7hónap bedolg.munkaviszonyom megvan az elmult asszem 4évben így mehetek addig-és így nem veszlik el sem a gyed sem a tgyás.A gyes meg amúgy is jár.De valószínű amit te hallottál az tényleg annak szól akinek semmije sincs,de kérdezz rá erre a befizetésre,mert nekem a tb-nél azt mondták,hogy 2005után megszünt az önerős tb befizetés-sztem az apehos az más...de ha felhívod a tb-szivesen segítenek,én is így szoktam érdeklődni.
2008. márc. 1. 17:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt úgy lehet kikerülni, hogy fizeted a TB-t magadnak. Be kell jelentkezni az APEH-hoz, ott regisztrálnak, adnak névre szóló csekkeket, havonta 4340 Ft-ot kell fizetnem. Ha nem fizeted legalább ezt, ellátnak ugyan a szülészeten, de az OEP kiszámlázza neked a szülés összes költségét. Az egyik válaszoló kismamának üzenem, hogy az nem elég,hogy munkanélküli, a munkanélkülieknek is fizeniük kell maguknak a TB-t.
2008. márc. 1. 20:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne? Fizeted a TB-t, nem? Akkor ezzel fizetsz. Én nem fizettem senkinek semmit, és mégis szültem, senki nem mondta, hogy bármiért is kéne.
2008. márc. 2. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
én vagyok az aki a munkanélkülit említette,én elég sokszor vagyok a tb-nél és eleget kérdezősködöm,de sosem említették,hogy a munkanélküli mellé még tb-t is fizessek.Kérdem én azok a munkanélküliek akik orvoshoz mennek azok is fizetnek tb-t plusszban???szerintem nem!Azért még egyszer megkérdezem,de nem hiszem,hogy ez lenne,azmár tényleg nagy rablás lenne,hogy kapsz egy minimális támogatást és még abból is fizess 4-5ezret munkanélkülire...jah és ne beszéljünk arra,hogy pl.pesten mennyi a bérlet 8350ft és még vedd meg ezt is ha orvoshoz kh-ba ügyek intézéséhez el akarsz jutni..szval azért sztem ezt tényleg az illetékes szerveknél kell megkérdezni,mert én sok mindenen meglepődtem amről mást tudtam...
2008. márc. 3. 12:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan, el sem tudom képzelni, hogy ez igaz lehet. A terhesgondozás pedig ingyenes MINDENKINEK. Ennek a végén van ugyebár a szülés, és a gyermekágyas, kórházban töltött napok. Aki ezt mondta, valószínűleg nem tűnt fel neki, hogy vizitdíjat sem fizet a vizsgálatokkor. Magánklinikán el tudom képzelni, de még fogadott orvosnál óriási pofátlanság lenne ennyi pénzt elkérni.
2008. márc. 5. 10:40
 9/9 anonim ***** válasza:
52%

És mellesleg az alkoholisták, drogosok sem fizetnek semmit, ha van biztosításuk, ha nincs.

Az előző válaszoló

2008. márc. 5. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!