Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elmagyarázná nekem valaki,...

Elmagyarázná nekem valaki, hogy mit kell csinálnom a lábaimmal a szülés alatt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy buta kérdés, de a kitolási szakaszban nem tudom mi lesz majd a lábaimmal.

És hogyan kell kitolni a babát? Fel kell ülni közben?

2011. júl. 13. 12:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ott lesz a doki és a szülésnő, ők majd irányítanak, neked nem kell előre paráznod emiatt.
2011. júl. 13. 12:04
 2/13 anonim ***** válasza:

Elvileg Te fogod a combodat a kezeddel, de én annyira koncentráltam a nyomásra, hogy az ágyat fogtam! Az egyik lábamat a doki fogta a másikat a szülésznő, csak őt eltoltam :o) így utána már a férjem fogta!

De ez miatt ne izgulj, majd ott a helyzet adja!

A kitolásnál pedig székelési ingert érzel és egy fájás alatt kétszer kell nyomni! Mondom elvileg, mert én nem éreztem, csak mondta a doki, hogy nyomjak, ha fájást érzek! Nagy levegő egy nyomás, majd még egy és kifúj! Nálam így volt! :o)

2011. júl. 13. 12:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Először is ne félj :) A lábaidat lekötözik(vagyis nekem lekötötték nehogy rúg-kapáljon az anyuka)a székhez , bár én sose tettem volna ilyet,de biztos volt már aki megtette. :D Én hanyatt fekvésben szültem, és tényleg majd mond mindent a doki :) Nekem 3 nyomás volt,és kint volt a kislányom :)
2011. júl. 13. 12:23
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem kötötték le, de kengyelben volt. Így nem rugdostam senkit. És nem a combomat fogtam, hanem az ágyat. Nem felülni kell, csak megemelni a fejed, és nyomni lefelé.
2011. júl. 13. 12:32
 5/13 anonim ***** válasza:

Bennem szülés előtt fel sem merült ez a kérdés:) Egyébként lehet, hogy hiába is mondták volna, ott, és abban az állapotban egy nő tudat alatt azt csinálja, amit kell és ahogy kell! Szerintem én sem a lábamat fogtam, hanem az ágyat. Igazából néhány percig tartott nálam a kitolási szakasz, kb. 20 percet.

Kitolni: a nyomást oda, lenntre koncentráld! Mintha ki kellene nyomnod-mert valójában azt is kell:) Nekem egy tolófájás alatt kétszer kellett teljes erőből nyomni. Nah, ez kemény volt...

2011. júl. 13. 12:35
 6/13 anonim ***** válasza:

A kitolásnál nem emlékszem hogy én fogtam-e, mert nagyon koncentráltam a nyomásra, de az egyik oldalon a férjem, a másikon a szülésznőm fogta a lábamat.

Amúgy ne aggódj, tényleg mondani fogják hogy mit csinálj.

2011. júl. 13. 13:39
 7/13 anonim ***** válasza:

A lábad a kengyelben lesz, segítség képpen a nyomás alatt foghatod a combod. Amire figyelni kell, hogy amikor nyomsz, ne ész nélkül nyomj (mint mikor a wc-n ülsz),hanem koncentrálj a pocidra,a levegőt oda vedd,és ott nyomj! A baba járjon a buksidba,hogy segítened kell a megszületésében!

(Az első szülésnél ehhez tartottam magam,roppant gyorsan-1 fájásra kint volt a baba. A másodiknál elfeledkeztem erről,2 toló fájásra jött ki a kicsi,remegtem is...rossz volt-azóta is sokszor eszembe jut,hogy hogyan feledkezhettem el erről a technikáról?! Így a harmadiknál már tuti így csinálom megint)

Könnyű szülést és egészséges kisbabát!!

Üdv:31heteske

2011. júl. 13. 16:32
 8/13 A kérdező kommentje:

nagyon köszi a válaszokat és a hasznos tippeket!

Én csak attól félek, hogy miközben görcsöl majd a pocim nem fogom tudni szét tenni a lábaimat, hanem inkább összekörnyedek...

2011. júl. 13. 17:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Ne aggódj miatta! A tested majd tudni fogj,hogy mit csinálj,és segítenek is!
2011. júl. 13. 17:20
 10/13 anonim ***** válasza:

13:39 vagyok.

Nem feltétlen lesz kengyelben a lábad, nekem sem volt. (SOTE II), hanem kényelmes szülészeti ágyon feküdtem.

Amúgy a kitolásnál már nem fog görcsölni, tényleg olyan lesz, mintha kakilni kéne és úgy kell nyomni. :)

Ne aggódj, minden menni fog!

Szép szülést! :)

21 hónapos nagylány és 4 hónapos baba anyukája

2011. júl. 13. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!