Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi ideig tart a gátvarrás?...

Mennyi ideig tart a gátvarrás? Olvastam, hogy valakinek 2 órába is beletelt, míg összevarrták, mi tart olyan sokáig? És tényleg nagyon-nagyon fáj?

Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 10:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem egy órát bíbelődött vele a doki.

Előtte lidokainossal megszúrkált azon a tájékon, az kicsit kellemetlen volt, de az sem vészes, örültem, hogy vége a szülésnek. A varrásból csak annyit lehet érezni, hogy húzzák a dolgokat, de fájni már nem fáj.

2011. júl. 12. 11:04
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem kb fél óra volt. Nem volt kellemes, de a szülés után fel sem tűnt. :)
2011. júl. 12. 11:05
 3/12 anonim válasza:
Én a szülés után már fel sem vettem. Egy kicsit éreztem csak, hogy szúr. Talán 20 percig tarthatott, de a dokim közbe szóval tartott, így gyorsan ment az idő.
2011. júl. 12. 11:07
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem a szülés utáni rendbetétel jobban fájt, mint maga a szülés, pedig nem volt egyszerű és érzéstelenítőm sem volt. De így is röhögtünk a szülésznőkkel közben. Kb 10 percbe telt, mire összevarrt / méhszájam is repedt meg a vágás is kicsit.

Nem tudom, mi tarthat két órába. De biztos van rá magyarázat.

2011. júl. 12. 11:23
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem sem kellemetlen élmény a gátvarrás. Azt nem tudom, hogy mennyi ideig tartott, 10 perc vagy fél óra, mert közben az újszülött kislányomat néztem és eléggé megfeledkeztem minden másról. :) Egyszer megkérdezte közben az orvos, hogy "mi az, nem is fáj?" és csak akkor figyeltem oda, hogy jé, most valami kis szúrást éreztem tényleg. :) Szóval nem, nem igaz, hogy "nagyon-nagyon fáj".
2011. júl. 12. 11:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem kb fél óra volt.Mivel volt edám ezért nem kaptam helyi érzéstelenítést.Ahogy haladtak kifelé egyre kellemetlenebb volt.Néha felszisszentem,de kibírható.Annyira fáradt leszel már,hogy nem foglalkozol vele.Sőt semmi nem fog érdekelni,csak az,hogy a kezedbe adják a babádat.Az,hogy kinek meddig tart az függ attól is ,hogy mekkorát vágtak,vagy mennyire repedt.A fájdalom küszöbe meg mindenkinek más.De hidd el a toló fájások rosszabbak.
2011. júl. 12. 11:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem is repedt a méhszájam, hüvelyem minden. Lidokaint kaptam, nem fájt. Kb 20 percig tartott. És nekem a tolófájások sem fájtak. Nekem a tágulás utolsó fél órája volt brutális, még gázzal is, de nekem oxitocinos szülésem volt. Így is csodálatos élmény. Bármikor mennék újra. A második szülésem ugyanígy!
2011. júl. 12. 11:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Na én akkor szerencsésnek mondhatom magam, mert kb. 10 perc volt, De az is igaz, hogy az én dokim csak akkor vág ha feltétlen szükséges, alapból nem. így csak a végén nyisszantott egy kicsit. láttam az olló végén a véres részt, és alig volt 1 cm. A varrás sem fájt, inkább a lidokaint éreztem. A vajjúdás viszont pokoli volt. Felszívódó cérnával vart, ezért kiszedni sem kellett, a 3. nap már tudtam rendesen ülni, 5. nap meg már el is felejtettem hogy volt varrás.
2011. júl. 12. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem az elsőnél kb. 40 perc volt, a másodiknál kb egy óra. Sajnos repedtem a vágás mellet is, plusz a második szülésnél a méhszáj is repedt, így azt is plasztikázta a doki, azért volt az hosszadalmasabb. Kellemetlen, csípő-égető meg kicsit csipkedő érzés, de azért nem elviselhetetlen.
2011. júl. 12. 14:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt vagy másfél óra. De ennek két oka volt:

1. küretet kellett csinálni, mert töredezett volt a méhlepény

2. úgy szétszakadtam, hogy csak na, mert a babám könyöke az arca előtt volt, amikor igyekezett kifelé, így varrni kellett a méhszájamat, a hüvelyemet és a gátmetszés helyét is.

Nem fájt, a végén volt kicsit kellemetlen, az utolsó pár öltést éreztem is, de szólt előtte a doki, hogy valószínűleg ott nem fog hatni az érzéstelenítő.

2011. júl. 12. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!