11/18 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak!
Akkor tényleg nagy szerencséd van. Én még mérleget is szívesen veszek, centim van itthon. Bármikor le tudom majd mérni és vezetni.
Szia!
Kötelessége kijárni a gyermek 6 éves koráig. Ha jól emlékszem az első hónapban hetente jött, fél éves koráig havonta, majd most, h 1 éves a lánykám csak 6 havonta fog jönni.
Mikor hazajöttünk a kórházból másnap kijött a gyermekorvossal. Ugye kötelező státuszra vinni kell, de akkor sem lehet együtt a beteg rendelés meg a tanácsadás!
ÁNTSZ? Vagy kihez lehetne fordulni????
Egy 1 éves kislány boldog anyukája
2011. júl. 5. 14:47
A kórházból való hazaérkezés után 24 órán belül köteles házhoz menni és megnézni a picit, adminisztráció, stb... és "ellátni jótanácsokkal".
2011. júl. 5. 15:11
14/18 A kérdező kommentje:
A gyerek orvosi rendelő nem ott van. Csak ha pl. mérettetni kell vagy D vitamint felirattatni akkor vannak ott beteg gyerekek, akiket nem tudom mi a fenének cipelnek a védőnőhöz ha betegek. Sétával is 5 percre van az orvosi rendelő először vigye oda és kérdezze meg, hogy viheti e a többi gyerek közé. Nekem 48 órát mondtak anno a kórházban, amikor a lányomat szültem. Nem tudom hogy fog állni a szája ha megmondom, hogy jöjjön ki ha szeretne valamit (kivéve a kötelező vizsgálatok, oltások).
Én pesti vagyok,de itt sem jár ki a védőnő.Pénteki napon jöttünk haza a kórházból és csak következő hét kedden jött hozzánk a védőnő és az orvos is.Utána már nekem kellett vinni minden hónapban + oltásokra.Tavaly novemberben szültem és szintén télen hurcoltam csórikámat,de nekem annyiból könnyebb,hogy első gyermek.
Érden mindig megy a barátnőmhöz a védőnő,de hozzá teszem,hogy ő pénzt ad neki.Na szép,mi?
2011. júl. 5. 19:55
Valóban neki kéne jönnie. Nekem ő mondta, h szóljak, h mikor jövünk haza és 48 órán belül itt lesz. Mivel szombati napon jöttünk haza hétfőn jött ki. Aztán hetente egyszer, majd az egy hósra már nekem kellett vinni és onnantól havonta, de ha vmi gondja van v gfelhív v kijön egy szó nélkül. Minden gyerek nevét fejből tudja, ha összefutunk vele utcán mindig van egy két jó szava, mindig megkérdi mi van velünk. Ja és soha egy fillért nem adtam neki, és érdi vagyok:)
2011. júl. 5. 22:28
Az,amit írsz,nem olyan meglepő,ez nálunk is így van.És bizony én vittem az ikreket hóban-vízben-esőben-sárban-40 fokban a babakocsiban,mert nekünk sincs autó.Emellett ő is jött,újszülöttként azért nem kellett vinnünk(ilyen nincs sztem),és utána is jött havonta,de emellett súlymérésre mindig be kellett vinnünk őket.És nálunk is tele van a váró koszos,büdös szülőkkel és gyerekekkel.
2011. júl. 5. 23:30
18/18 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk van. Újszülöttként is vinnem kellett 1x jött ki onnantól mindig nekünk kellett menünk. És ítéljetek el de én úgy utálom amikor az ilyen koszos, büdös, taknyos, szakad gyerekek piszkálják a gyerekem ott a védőnőnél (az orvosi rendelőben soha nem találkoztam még velük). Nem is értem, hogy egy szülő hogyan engedheti így emberek közé a gyerekét. Szakadtan még itthon a homokozóba sem engedem ki, nemhogy emberek közé... Csütörtökön vagy pénteken hozza haza a szomszédunk a babáját, kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani arról, hogy a védőnővel közli Ő bizony a kötelező vizsgálatokon kívül nem fogja vinni a babát, menjen ő....
Kapcsolódó kérdések: