Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Titeket nem zavar, hogy...

Titeket nem zavar, hogy miközben ti ott szültök és nagy fájdalmaitok vannak, mások közben néznek?

Figyelt kérdés
25 hetes kismama vagyok és néztem videókat a szülésről, főleg a kádban szülésről és nekem kicsit visszataszító, hogy miközben ott a nő erőlködik, az emberek ott állnak és nézik, nyúkálnak. Tudom, hogy nekik ez a dolguk és ott kell, hogy legyenek, mert kell és kész. Az is lehet, hogy mikor már ott lesz az idő, hogy én megyek szülni, ez már kicsit sem fog érdekelni. Na de mi erről a ti véleményetek?
2011. jún. 28. 09:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én szabályosan rettegtem a szüléstől pont emiatt, mert megnéztem a youtube-on ilyen szüléses videókat, mondom atya úristen, ilyen állapotba fogok én is kerülni és még nézni is fognak, inkább itthon szülök, ne lásson seni (persze ezt nem komolyan gondoltam). Ráadásul a kórházban dolgozom orvosként, ismernek, gondolhatod hogy paráztam hogy majd az utolsó takarítónő is arról fog csámcsogni hogy a doktornő mit művelt a szülőszobán. Viszont ott mindenki tudja, hogy a szülés k...-ra fáj, nem ordítják le a fejed, hogy viselkedj már normálisan, mert az ember tényleg "elveszti az eszét" semmivel sem foglalkozol, hogy ki mit gondol, hogyan viselkedj, egyszerűen megpróbálja valahogy túlélni. Engem pl még a kisbabám se érdekelt abban a pillanatban amikor kinyomtam. Annyira örültem, hogy vége van, olyan iszonyatosan fájt előtte, utána meg csak elöntött a megkönnyebbülés. Eltelt úgy 1 perc, mire rájöttem, hogy én most tulajdonképp megszültem egy gyereket, akkor már látni akartam. De arra sem emlékszem, hogy sírt-e. Amúgy a kitolás vége nekem pont műszakváltásra esett, egy csomóan bent voltak, már nem is tudom kik, de egyáltalán nem érdekelt. Sőt, a doki azt mondta, hogy 2 vagy 3 tplással kint lesz a feje. Eltelt a 2 tolás, mire mondja hogy kint van a feje búbja. Én meg olyan pánikrohamot kaptam, kérdezgettem hogy bent fog maradni meg hogy volt-e már olyan, hogy bent maradt....:) megnyugtattak, hogy nem fog bent maradni, de mondom mindez legalább 8-10 fős nézőközönség előtt (és kollégák!)Szóval emiatt ne aggódj. Rendesek lesznek, mindenki tudja hogy szülni brutális és biztos nagyon empatikusak lesznek veled is!
2011. jún. 28. 11:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Engem nagyon zavar a nézőközönség.Eldöntöttem, ha szülök, nemet fogok mondani a mászkáló medikusoknak.

De nem így lett. Olyan sokáig vajúdtam, hogy több váltás medika jött,majd ment, mind megkérdezte, hogy zavarnak-e, és segíthetnek-e valamiben. Szereztek rádiót, beszélgettünk is kicsit.

3-asával jöttek, és csak az érdekes részeknél kukucskáltak, amúgy nagyon kedves kis fiatalok voltak. Mikor ott voltam és még nem voltak erős fájásaim, már akkor is azt mondtam, hogy benn lehetnek.

Érdekes. Azóta kevésbé vagyok szégyenlős.

2011. jún. 28. 12:22
 13/16 anonim ***** válasza:
Átestem és is műszakváltáson, de a legkevésbé sem érdekel, hogy ki mit lát, vizsgál, néz stb. Fel sem tünt, hogy mit össze mászkálnak körülöttem.
2011. jún. 28. 12:47
 14/16 anonim ***** válasza:

nekem úgy beszűkült a tudatom, főleg a végére, amikor nagyon erős fájásaim lettek az oxitocintól, hogy egy hadsereg se zavart volna azt hiszem. közebn meg, nem nagyon nyúlkáltak, az orvos meg a szülésznő 1x -1x nézett méhszájat, majd oxi bekötése után az orvos burkot repseztett, meg kézzel tágított, na az zavart, de csak azért mert rohadtul fájt. :) utána még 1x nézett méhszájat, amikor mondtam h elindult a baba, és nyomoom kéne, mondta h először megnézi hogy ki van e már tágulva rendesen mert ha nem akkor szétrepedek (szerencsére ki volt). szóval nem zavart, inkább örültem, hogy ott vannak és segítenek, biztonsásgban vagyunk.

na de utána amikor a méhlepényre kellett várni, meg a kitakarításnál, egy fazon akire úgy gondolok mint méhlepény-elvivő emberre, szóval ő ott állt végig, és figyelemmel kísérte a dolgokat. na az zavart, mert ő azért nem orvos, meg szülésznő, neki ott mit kell kukkolnia. gondolom már ezer ilyet látott, és amúgy sem különösen erotikus látvány lehet egy frissen szült, véres vagina (bár ki tudja kinek mi az izgató), de mégis zavart, az olyan volt mintha kukkolna. ha több eerőm van meg nem az köt le hogy végre túl vagyunk rajta, akkor biztos mondtam volna neki, hogy legyen szíves, ne álljon már ott olyan pofátlanul.....

2011. jún. 28. 14:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem fog érdekelni, az tuti... :DDDD
2011. jún. 29. 10:40
 16/16 anonim ***** válasza:
Én is féltem a szüléstől, meg igen szégyenlős is vagyok, de sok-sok órányi vajúdás után már nem érdekli az embert, hogy hányan vannak körülötte, csak legyen már vége. Nálam a kitoláskor mindenki bejött, aki épp ráért és befért a szobába, mert éjjel szültem és nem volt rajtam kívül akkor épp más szülő nő. Aki meg nem fért be, az az ajtóból nézett (pl. a két srác, akik az inkubátort hozták).
2011. jún. 29. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!