Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen az Elevit? Engem...

Milyen az Elevit? Engem mindenki lebeszél róla. Doki, védőnő stb.

Figyelt kérdés
2009. márc. 26. 13:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
14:24-es vagyok ismét. Tényleg válts orvost, az nagyon drága! Az én dokim anno nem mondta meg, h mennyit kér, de ennyit nem is adnék senkinek! Azért a pár óráért?! Tiszta vicc!
2009. márc. 26. 14:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Van bőr a képén a dokidnak! Én gravidát szedtem a terhességem alatt, szedem most is, mert még szoptatok (9 hós a babám), és nekem nem volt semmi baj a vérképemmel, nem mentek tönkre a fogaim, nem hullott a hajam és sosem éreztem gyengének magam, pedig egy 4300 g-mos gyereket szülteml
2009. márc. 26. 14:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is az elevitet szedem, bár most mondta a doki, hogy csökkenthetem, vagyis két naponta elég egy. De az tuti, hogy az utolsó hónapban már nem szedem.

Igenis fontos a folsav és a vitamin az első hetekben. Később persze már el lehet hagyni!

Amúgy bocsi, de nekem erről a fizetősdiről az jutott hirtelen eszembe, hogy a dokid biztos úgy gondolja, hogy ne a vitaminokra és a folsavra költsd a pénzt, hanem tegyél félre az ő tarifájára! Amúgy undorítónak tartom, ha egy doki ennyit elkér. Hozzá jársz amúgy is, nem? Nem fizetsz neki eleget így is? Szerintem is válts!

30 hetes kismami

2009. márc. 26. 15:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szedheted. Ártani nem árt, és az sem igaz, hogy a túl sok vitamintól lesz nagyon nagy a baba. A szülésfelkészítőn a szülésznő azt mondta, hogy nem csak a baba miatt kell, hanem a szülés utáni lábadozás is gyorsabb, ha jobban fel van töltődve a szervezet és hát maga a szülés is jó erőnlétet kíván. Én is Elevitet szedtem a terhesség és a szoptatás alatt is, a szülés után még majdnem egy évig. Nem is hullott a hajam, vashiányom sem volt, pedig a terhesség előtt ilyenekkel küszködtem. A Gravidában van jód, ami fontos a terhesség alatt - is.

Könnyű szülést, jó egészséget!

2009. márc. 26. 22:03
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
én egészterheség alatt szedtem és megvagyok vele elégedve és plusz szoptatás alat is nekem nem volt vele problémám és egy 100% egészséges babát hoztam világra de tudni kell mindenkinek más a jó 7 hetes anyuka
2009. márc. 26. 23:22
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszön mindenkinek aki válaszolt hasznos volt!

Sztk-ba járok orvoshoz /18.ker./ az ingyenes csak most kérdeztem meg a dokit,hogy ha nála szeretnék szülni mennyi lenne erre mondta,hogy 100e.- + 3* a magánrendelőbe.

2009. márc. 27. 10:43
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hányingerem volt a Gravidától, áttértem az Elevitre. Nekem azt mondta a védőnőm, hogy az Elevitet inkább a magyar nőkre szabták, a mi étrendünkhöz. Az utolsó harmadban már nem szedtem, nehogy túl nagy legyen a baba. Így is 4,17 kg lett, bár állítólag nincs összefüggés. Nekem minden doki javasolta. (az elején az SZTK-ban többen is megvizsgáltak.) Szerintem ártani nem árt.

Szoptatás alatt megint szedem, mert nem tudok minden nap kimenni a piacra friss gyümölcsért, kell a vitamin.

100 e Ft nagyon sok, bár én nem vagyok pesti. Fehérváron a főorvos 40 e ft-ot kért, bár eleinte azt mondta, hogy annyit adok, amennyit akarok. Alig tudtam kihúzni belőle, hogy na de mégis?

2009. márc. 27. 15:32
 18/18 anonim válasza:

Szia!

Nekem van egy 7 éves fiam, és én amikor vele voltam terhes végig Elevitet szedtem minden nap egy szemet.Teljesen egészséges és energiadús.Most 8 hetes terhes vagyok és Gravidát szedek mindennap egy szemet és semmi bajom tőle.Elevitet szednék mert az már bevált,de ajándékba kaptam az anyukámtól a Gravidát így most ezt használom.Ez legyen a te döntésed hogy melyiket szeded,meg mindenkinek máshogy fogadja a szervezete.

2009. szept. 17. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!