Milyen az Elevit? Engem mindenki lebeszél róla. Doki, védőnő stb.
Én is az elevitet szedem, bár most mondta a doki, hogy csökkenthetem, vagyis két naponta elég egy. De az tuti, hogy az utolsó hónapban már nem szedem.
Igenis fontos a folsav és a vitamin az első hetekben. Később persze már el lehet hagyni!
Amúgy bocsi, de nekem erről a fizetősdiről az jutott hirtelen eszembe, hogy a dokid biztos úgy gondolja, hogy ne a vitaminokra és a folsavra költsd a pénzt, hanem tegyél félre az ő tarifájára! Amúgy undorítónak tartom, ha egy doki ennyit elkér. Hozzá jársz amúgy is, nem? Nem fizetsz neki eleget így is? Szerintem is válts!
30 hetes kismami
Szerintem szedheted. Ártani nem árt, és az sem igaz, hogy a túl sok vitamintól lesz nagyon nagy a baba. A szülésfelkészítőn a szülésznő azt mondta, hogy nem csak a baba miatt kell, hanem a szülés utáni lábadozás is gyorsabb, ha jobban fel van töltődve a szervezet és hát maga a szülés is jó erőnlétet kíván. Én is Elevitet szedtem a terhesség és a szoptatás alatt is, a szülés után még majdnem egy évig. Nem is hullott a hajam, vashiányom sem volt, pedig a terhesség előtt ilyenekkel küszködtem. A Gravidában van jód, ami fontos a terhesség alatt - is.
Könnyű szülést, jó egészséget!
Köszön mindenkinek aki válaszolt hasznos volt!
Sztk-ba járok orvoshoz /18.ker./ az ingyenes csak most kérdeztem meg a dokit,hogy ha nála szeretnék szülni mennyi lenne erre mondta,hogy 100e.- + 3* a magánrendelőbe.
Nekem is hányingerem volt a Gravidától, áttértem az Elevitre. Nekem azt mondta a védőnőm, hogy az Elevitet inkább a magyar nőkre szabták, a mi étrendünkhöz. Az utolsó harmadban már nem szedtem, nehogy túl nagy legyen a baba. Így is 4,17 kg lett, bár állítólag nincs összefüggés. Nekem minden doki javasolta. (az elején az SZTK-ban többen is megvizsgáltak.) Szerintem ártani nem árt.
Szoptatás alatt megint szedem, mert nem tudok minden nap kimenni a piacra friss gyümölcsért, kell a vitamin.
100 e Ft nagyon sok, bár én nem vagyok pesti. Fehérváron a főorvos 40 e ft-ot kért, bár eleinte azt mondta, hogy annyit adok, amennyit akarok. Alig tudtam kihúzni belőle, hogy na de mégis?
Szia!
Nekem van egy 7 éves fiam, és én amikor vele voltam terhes végig Elevitet szedtem minden nap egy szemet.Teljesen egészséges és energiadús.Most 8 hetes terhes vagyok és Gravidát szedek mindennap egy szemet és semmi bajom tőle.Elevitet szednék mert az már bevált,de ajándékba kaptam az anyukámtól a Gravidát így most ezt használom.Ez legyen a te döntésed hogy melyiket szeded,meg mindenkinek máshogy fogadja a szervezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!