Elmeselnetek letszi, hogy tortenik az epiduralis beadasa, mi tortenik, mit erezni?
Hany ujjnyi tagulasnal adhato mar be?Tapasztaltatok valami negativat a babara valo hatasaval kapcsolatban?
Az orvosom EDA parti,de egyeni tapasztalatokra lennek kivancsi.
Koszi elore is a valaszokat!
A "hány ujjnyit" nem tudom. Én két ujjnyira voltam tág, amikor beadták. Kicsit kellemetlen érzés, meg az is rossz, h görnyedni kell, pedig minden fáj akkor. Nehéz megállni, h ne rezzenj össze, amikor beszúrják.
DE óriási megváltás volt nekem, mert már 13 órája szenvedtem! Tényleg nagyon jó! A babára pedig semmilyen hatása nem volt.
Ha újra szülök, megint kérni fogom! Neked is ajánlom, hallgass az orvosodra! Ha úgy érzed, h szükséged van rá, akkor kérd! Úgyis ott fogod érezni, h kell-e.
A szülés nem egy verseny, akinek a legjobban fáj, az a legjobb anyuka! Ha nem muszáj szenvedni, akkor minek? Nyugodtan kérd, ha úgy gondolod!
Nekem nagyon jó volt, mert 18 órát vajúdtam, előző nap meg csak 2 órát tudtam aludni. Nagyon elfáradtam. EDA mellett tudtam pihenni, fellélegezni kicsit. Éreztem mindent, de sokkal gyengébben, vidáman mosolyogtam, beszélgettem, amíg tartott a hatása.
Szia!
Nem a tágulás mértékétől függ. Nekem azt mondták, hogy 2 flakon sima infúziónak le kell folyni, mielőtt elkezdenék. Technikailag úgy néz ki a dolog, hogy a szülőágyon ülve előrehajolsz, a doki meg lidokainos injekcióval érzésteleníti a gerinc környékét, majd két csigolya közé egy vékony csövet vezet be. Utána ragasztószalaggal rögzíti a válladnál a csövet, és abba szúrja be, maximum óránként a fájdalomcsillapítót. Az én orvosom szerint az egyetlen probléma az EDA-val, hogy nem mindig sikerül. Nekem sem jött össze. Nálam fél óráig próbálkozott a cső bevezetésével. Kb. 15 lidokainos injekciót kaptam a gerincembe és vagy 20-szor próbálta bevezetni a csövet. 3 hely van a gerincoszlopon, ahol próbálkozhat. Végül sikerült megoldania, de nem hatott. Először lezsibbadt a jobb oldalam, aztán ez kb. 15 perc múlva el is múlt. Szóval nekem nem jött be. Ami még a hátránya, hogy nem kelhetsz fel sem amíg be van kötve, sem utána jó darabig. Meg nekem fájt kicsit a hátam még egy pár napig, mondjuk engem extrém sokszor megszúrtak. Nem tudom, normál esetben hogy megy ez. Szóval szülés után az elég necces, hogy a hátad is fáj, meg ülni se tudsz a gátseb miatt. De ennek ellenére én ajánlanám, hátha neked sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!