Pécsi klinika, gyerekágy? Bővebben lent!
Annyi félét olvasni, de szeretném tudni mire készüljek a szülés után. Több kórházban nem lehet bugyit felvenni és betétet használni, vizitkor pedig "benéznek" a takaró alá ellenőrizni a gátsebet, vérzést. Pécsett ez hogy működik?
Betétet adnak, vagy már a szülőszobára is vinni kell?
Hát ez az, nem is hinnéd mennyi helyen van ez... Sőt nem is kell messze menni, csak a 30 km-rel arrébb lévő kórházba!
Köszi szépen a választ!
Februárban szültem a Klinikán.
Szülés után még sokáig (2-3) órát nem engednek felkelni, addig pedig nem engednek ki a szülőszobáról, amíg nem pisiltél. Ha nem megy jön a katéter. Szóval oda nem kell sem bugyi, sem betét. Van alattad lepedő, direkt erre a célra.
Utána átvisznek a gyerekágyra, ott még pihensz kb. egy órát, aztán megkérdezik, hogy ki akarsz-e menni pisilni. Segítenek, és ha jól érzed magad, akkor mehetsz zuhanyozni, utána pedig már vehetsz fel bugyit, meg betétet. Én vettem eldobhatós bugyit és tena lady-t vittem magammal.
Én ugyan gátvédelemmel szültem, de a gátsebes szobatársaimnak nem nézegették vizitkor a sebét, kivéve, aki szólt, hogy fáj neki. Esténként volt sebkezelés, betadinnal lemosták őket. Azt mondták, hogy utána mindig jobb volt.
Ha van még valami kérdésed, nyugodtan írj privit.
Köszönöm szépen! Nagyon hasznos volt a válaszod.
Az az igazság, hogy erről nem nagyon beszél senki, emiatt kérdeztem meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!