Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésindításkor ha zárt a...

Szülésindításkor ha zárt a méhszáj, mi a jobb: a ballon, vagy a kúp?

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 05:50
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

a legjobb ha nem indítják meg a szülést, beszéd meg az orvosoddal!

amúgy miért akarja megindítani ha egyszer zért a méhszáj?

2011. jún. 21. 08:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, ezzel én is tisztában vagyok. De cukorbetegen extrém magas inzulinigény mellett sajnos hamarabb elöregszik a méhlepény, és muszáj 2 héttel hamarabb születnie a babának, ha nem akarunk komplikációt.

Kérdésem amúgy továbbra is fennáll.

2011. jún. 21. 08:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia! Nem leszek nagy segítség, de az előző válaszolónál talán egy picit :) Szóval, 3 hónapja szültem, a szobatársnőmnek kúpot adtak a szülést megelőző éjszaka, nagyrészt éjjel fent kellett lennie mert ment az nst és a hasán kellett tartania, reggel 6 kor indították a szülést, majd du 2-kor császár lett belőle.... Neki nem segített.

Ennyit tudok ezzel kapcsolatban.

2011. jún. 21. 09:49
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Nekem volt ballon is és zselé is aztán oxitocin és császár sürgősségi 24 óra vajudás után én nem ajánlom egyiket sem.
2011. jún. 21. 10:21
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi nektek, 2. és 3.

A ballont már én is próbáltam, eléggé kellemetlen volt, amikor felrakták, és bár a doki számított rá, hogy beindítja a fájásokat, ez nem történt meg. Így csak valamennyire kinyitott, az orvos pedig burkot repesztett, és oxitocint kaptam.

Kíváncsi lennék, hogy kúp, vagy zselé esetén nagyobb-e az esély arra, hogy magától beindul a szülés, mert jó lenne elkerülni az oxitocint.

Valamennyit muszáj, hogy előtágítsanak, mert annyira zárt a méhszáj, hogy így még burkot sem lehet repeszteni.

2011. jún. 21. 11:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is teljesen zárt voltam,oxitocint kaptam,2nap múlva tágultam ki két ujjnyira amikor burkot tudtak repeszteni!
2011. jún. 21. 15:07
 7/10 anonim ***** válasza:
ha ilyen problémád van jobb lenne ha császároznának
2011. jún. 22. 07:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem elfolyt a magzatvíz,zárt méhszáj,fájásom nem volt reggel 9-kor.Zselét kaptam + oxitocin és 3-ra vákummal megszületett a kisfiam.Hatott a zselé,de a hirtelen jött többszörös fájások nagyon kemények voltak!Szerintem is felmerülhetne esetedben a császározás lehetősége!
2011. jún. 26. 16:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem zselét tettek föl. Első nap beindultak tőle a fájások, de leálltak, második nap be sem indultak tőle, harmadik nap pedig inkább burkot repesztettek, nem próbálkoztak újra a zselével. Végig kaptam az oxitocint, mégis alig tágultam. 7 és fél óra elteltével szűk 2 ujjnyi volt a méhszáj. Végül a doki kézzel tágított ki, és egy óra múlva megszületett a kislányom.
2011. jún. 30. 11:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem odaírni, hogy burokrepesztés előtt szűk egy ujjnyi volt méhszáj. Szóval alig egy ujjnyit tágultam a zselétől, hiába próbálkoztak két nap is.
2011. jún. 30. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!