Tesómat anyukám. Azt nem tudom milyen volt, majd megkérdezem. De akkor még nem volt annyira divat a császár. Mostmár lehet gyakrabban császároznak ilyen esetben.
2009. márc. 23. 17:18
2/11 anonim válasza:
Én ugy tudom önmagában az hogy a baba farfekvéses nem ok a császározásra:S az én kis drágám is faros még a 32.-ik hétben és nálunk a védőnő mondta hogy ez van...
2009. márc. 23. 17:44
3/11 anonim válasza:
már meginnt egy "okos" védőnő, a farfekvés 90%ban csaszi lesz, csak kevés orvos és kevés kórház vállalja természetesen, mert kckázatos, sajnos nagyobb arányban lehet a baba oxigénhiányos. a legvakmerőb doki is kevesebbet vár és hamarabb "elsül a keze" ha faros. amúgy jobban nem fáj, csak akkor ha meg akarják fordítani, ja és a legnagyobb rész a feje jön a végén, vagyis nem kicsusszan a gyerek, hanem a feje búbjáig küzdős lesz.
szerintem bízd agad a dokira, tudja mit csinál!
2009. márc. 23. 18:08
4/11 anonim válasza:
Szia,
Anyósom négy faros babát szült meg, és a 4-t csak a kora miatt császározták (40évesen, és miómás méhvel, nem kockáztatott az orvos, anyuka miatt, a pici jól volt), nem is tudom hány óra vajúdás után. Az előtte lévő három "csöppség" is teljesen egészségesen 13órás átlag vajúdással született farosan.
2009. márc. 23. 18:25
5/11 anonim válasza:
Ikreket szültem, igaz kis súllyal ( 2490g, és 2340g ). Az első baba volt fejvégű, a második pedig faros. Természetes úton szültem mindkettőt, nem vettem észre köztük különbséget. Az orvosok is azt mondták nincs akadálya a természetes szülésnek, és így is lett. Ma már 9 hónapos nagylányok.
2009. márc. 23. 22:48
6/11 anonim válasza:
Sziasztok, pont a napokban olvastam egy könyvben olyan hazi torna gyakorlatokrol, amik nagyon hatasosak lehetnek a faros babak megfordulasa erdekeben.
Ha erdekel titeket holnapra, (vagy legkesöbb holnap utanra) megnezem pontosan, hogy is irtak le, es bemasolom nektek nagyon szivesen! A gyakorlatokat (ugy emlekszem, hogy a harminckettedik hettol lehet kezdeni, amolyan alatamasztos -parnas, tehat nem tünt tul bonyolultnak, na meg a cel erdekeben plane erdemes lenne kiprobalni)
Irjatok legyszi, hogy leirjam-e.
Bar szerintem sok kismamanak hasznos lehet.
:)
2009. márc. 24. 11:17
7/11 anonim válasza:
Szia! Én is farosan születtem anno a Jánosban. Elég érdekes sztori volt, ugyanis 34. hétig fejfekvésű voltam, aztán a 36 hetes uh-n már farfekvésű, úgy hogy anyum észre se vette, hogy megfordultam. A dokik azt mondták, hogy ez "a tankönyvek szerint" lehetetlen. Így aztán anyumnak 1 héttel a szülés előtt már be kellett mennie a kórházba. Anyu dokija azt mondta, hogy meg lehet próbálni a szülést, aztán, ha gáz lesz, akkor ott a császár, de a többi doki tiszta hülyének nézte, programozott császárt akartak. Hát anyu dokijának lett igaza. Rekord gyors szülés volt, mindössze 2 óra alatt megszülettem. A doki nem is akarta először elhinni a szülésznőnek, hogy jöjjön, mert mindjárt kinn a gyerek. Utólag kiderült, hogy azért tudtam olyan későn megfordulni, mert a normálisnál sokkal több volt a magzatvíz, de ez érdekes módon az uh-n nem tűnt fel. Apum is nagyot csodálkozott, mert 6-kor ment haza a kórházból, és fél 9-kor csörgött a telefon, hogy megszülettem.
2009. márc. 24. 13:41
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,megkösszönném a gyakorlatok leírását,persze ha nem probléma.
2009. márc. 24. 14:50
9/11 anonim válasza:
Én farosan szültem. Nagyon sokat szenvedtem, elmúltak a tólófájásaim. valószínűleg ezért kinlódtunk. 12órát voltam bent, a kisfiamnak a jobb lába teljesen felhajlott oldalt a mellkasáig. 8 hónapos koráig hetente vittem tornára, havonta ellenőrzésre. most már nem lehet rajta észre venni. a megfogadott dokim nem jött be... szerintem itt jogos lett volna a császár.
2009. márc. 24. 15:12
10/11 anonim válasza:
Szia, akkor irom a gyakorlatokat, amiket igertem.
"32., 33. hettöl mar mi magunk is aktivan segithetünk a gyermeknek a megfelelo helyzetet felvenni. Az indiai hid nagyon hatekony, ha naponta kb. 10 percig vegezzük.Ez egy megtamaszto gyakorlat. Hanyatt fekszünk, labunkat kisse behajlitva feltesszük egy kb. 40 centi magas labtartora (zsamoly, alacsony dohanyzoasztal stb.) es ala parnat teszünk, ugy hogy a labszar vizszintes legyen. A medencet alatamasztjuk egy parnaval, hogy a baba eltavolodjon a medence bejaratatol, es igy meg tudjon fordulni. Parunkkal is vegezhetjük a gyakorlatot :
feküdjünk hanyatt, tarsunk üljön le sarokülesbe, ugy hogy medencenket a hasara tudjuk tenni. A labunkat tegyük a vallara, es a karunk maradjon a talajon.
Remelem valoban hatekony! Varom a visszajelzesedet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!