Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor ideális szülni a 2. babát?

Mikor ideális szülni a 2. babát?

Figyelt kérdés

tudom h akkor mikor mi ugy döntünk, de nem erre vagyok kiváncsi.....

szóval mennyi idő legyen köztük?

akinek 2 babája, gyermeke van mit tapasztalt? inkább minnél elöbb v hagyjak pár évet köztük?

most még csak 2 hónapos a kislányunk

2009. márc. 23. 08:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nálunk 22 hó a különbség. nem terveztük, de azt hiszem pont így jó. gyorsan tanulnak egymástól, együtt játszanak, nem kellett újra megveni a baba kellékeket. de ha nem lennének a nagyszülők, akik néha átvállalják a gyerekeket, nagyon nehéz lenne. ja,és nem 2×3 év a munkahelyi kimaradásom, hanem csak 5 év.
2009. márc. 23. 08:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémeim között 2 év van. Még nagyon tapasztalatról nem tudok beszélni, mert a kicsi most 5 hetes. Nekem most még elég nehéz velük,de mindenki azt mondja kitartás,később sokkal jobb lessz,hogy így van. Sajnos nekünk nincs segítség sem.
2009. márc. 23. 08:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy alakultak a dolgok hogy 11 év lesz köztük.Furcsa helyzet,de a fiam nagyon várja,beszél a picivel,el is nevezte Danikának.
2009. márc. 23. 09:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom, most szeptemberben lesz 5 éves, és az öcsi a jövő hónap végére várható. mi azt is figyelembe vettük, hogy ne legyen olyan kicsi a korkülönbség,mert az nekünk, szülőknek sem jó. Belegondolok azoknak az anyukáknak a helyzetébe, ahol mondjuk, csak 1 év különbség van. pici mellé, szerintem nem jó picit szülni. már nem úgy van, mint régen, hogy együtt él a család, mama, papa segít. egy 1-2 évesre is nagyon kell figyelni. egy 3-4, éves már kicsit önállóbb szerintem..
2009. márc. 23. 09:14
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk 9 év a különbség, a kicsi 2 hetes.
2009. márc. 23. 09:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam szeptemberben lesz 7 éves, és júniusra várjuk a következő babát. Köztem és testvérem között 9 év van, én vagyok az öregebb. Egyáltalán nem okoz gondot a nagy korkülönbség, nagyon jól megvagyunk egymással. A kisfiam is már nagyon várja a tesót, sokat beszélget a pocakomnak, én nem félek ettől a korkülönbségtől. Szerintem nem az évek számítanak.

2009. márc. 23. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pont 2 év van a gyerekek között.Mi így terveztük és hála az égnek össze is jött. Egyáltalán nem bánom.Sőt! Annyira ragaszkodnak egymáshoz, hogy az hihetetlen. Eljátszanak egymással megosztanak mindent (most 3 és 1 évesek)Kezdettől fogva a nagy fiam védelmezte a kis hugát, szeretgette és nagyon finoman bánt vele. Én is féltem hogy majd milyen nehéz lesz, de inkább hogy könnyebb lett minden, sokkal gördülékenyebb lett az élet a két manóval.
2009. márc. 23. 09:42
 8/8 anonim ***** válasza:
ha a gyerekek szemszögéből nézed, jobb minél előbb, ha a sajátodból is, szerintem 2-3 év nem árt. nálunk 3 és fél év lesz, így terveztem, mert kicsit dolgozni is akartam köztük, mert a pénz is jól jött, illetve nem estem ki annyira a munkából. és hát a fiam is már sokkal önállóbb, sőt majd segíteni is tud a kicsinél, már várja is nagyon!:-)
2009. márc. 23. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!