Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg 1 évet kell várni?...

Tényleg 1 évet kell várni? Aki császáros volt, nem csúszott be akarva-akaratlan hamarabb a következő?

Figyelt kérdés
Október végén szültem császárral. A doki azt mondta, hogy a következővel kell min. 1 évet várni. De én szeretném, hogy a köv. gyerkőc májusi legyen, azaz most aug végén kellene fogannia. Azért ez a "sietség" mert már 31 vagyok és a GYES-t sem szeretném úgy elhúzni.
2011. jún. 16. 15:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül mondta a doki,ha nem birja a pocakod ugy mint kéne,esetleg rossz kimenetele is lehet.
2011. jún. 16. 15:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Eléggé félénk, mert nyáron még a tengerbe sem akart beengedni, pedig mivel az sós, ezért nem lehet fertőzés. Persze nem úszni akartam, csak egy kicsit hűsölni. :) Bárkit megkérdeztem anno, azt mondta, hogy bemehetek.
2011. jún. 16. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Biztos van olyan, akinek becsúszott véletlenül, és mégsem lett baja. De a kockázat sokkal nagyobb.

Egyik barátnőm másfél évvel császár után esett teherbe, és sokkal többet kellett orvoshoz járnia, 2x volt kórházban is, mert az ő hasfala, hege nem bírta annyira a terhelést.

Nekem októberben volt szintén császárom, és biztos, hogy nem vállalnék be mostanában még egy babát. A császár miatt lehet, hogy a második terhességem nem is lesz olyan könnyű.

Miért akarsz májusi babát? Meg mondjuk ez nem csak akarás kérdése, lehet, hogy össze sem jönne a baba.

Azén dokim nem félős, ennek ellenére ő is azt mondta, hogy legalább egy évet várjunk.

2011. jún. 16. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt akinek becsúszott és nem lett baja,de ahogy az előttem válaszoló is írta lehet,hogy nem jól fog végződni a dolog! Kérdezd meg a dokidat,de szerintem így majd nézni fogják a hegvastagságot.
2011. jún. 16. 15:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Épp tegnap voltam orvosnál és részletesen kikérdeztem. Ugyanis az első babám sürgősségi császárral született (ami azt jelenti, hogy a vágásom függőleges) közel 8 hónapja. Azt mondta, nyugodtan jöhet a tesó. A hegszétválás, mint olyan a szüléskor fenyegető dolog. Ezért szinte biztosra mondta, hogy a következő baba is császárral jön a világra. A hegvastagság-mérésre is rákérdeztem, azt mondta, teljességgel alkati adottság - van, akinek az 1 mm-es hege is kibírja, másnál - az egyébként sokáig elfogadottnak tartott - 3 mm sem. Úgyhogy - ha a jóisten is úgy akarja - nekünk is májusi-júniusi tesó születik majd.
2011. jún. 16. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm császárral született kislánya 7 hónapos volt, mikor megfogant a következő bébi. Ez a bébi múlt héten született meg, teljesen egészségesek mindannyian, problémamentes terhesség volt, és a szülés is csak azért lett ismét császár, mert nem illeszkedett be a baba. Egyébként rendben volt a hege, szépen kitágult.

Szóval ez volt a pozitív példa, ami persze nem feltétlen követendő, hiszen rosszul is alakulhatnak a dolgok, de gondolom ha hamarabb összejön a tesó, akkor úgyis jobban fog rád figyelni a doki, mintha eltelt volna 1-2 év.

2011. jún. 16. 17:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

ha 31 vagy, akkor még igencsak fiatal, bőven ráérsz

aszervezetnek meg regenerálódni kell

2011. jún. 16. 19:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az tény, hogy korát illetően még beleférne, de nem mindenki akar 35-40 évesen szülni...
2011. jún. 16. 21:23
 9/10 anonim ***** válasza:
16:54-es vagyok. Még valami: sajnos az sem bizonyított, hogy az idő előrehaladtával pl. nő a spontán szülés esélye. Szóval sajnos a heg tartóssága és a következő szülésig eltelt hosszabb idő nem (feltétlenül) egyenesen arányos.
2011. jún. 17. 11:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem 3évet mondott a doki,és én 30évesen szültem az elsőt,15hónapja. Nem merem megkockáztatni,bár szerettem volna kis korkülönbséget.
2011. jún. 17. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!