Gátmetszéssel vagy védelemmel?
Bízd a dokira, ha gátvédelempárti, akkor rutinból biztos nem fog vágni, csak akkor ha kell.
3x szültem. 1. rutinból vágtak. 2. elhatároztam, hogy gátvédelem lesz, de a baba másként akarta, egyszerűen ki akart robbanni, nem tudtam lassan csinálni, képtelen voltam figyelni a szülésznőre... vágtak 3. simán ment minden, mint a karikacsapás, szót fogadtam, nem vágtak.
Melyik volt jobb? A harmadik után, ha nem véreztem volna, nem is éreztem volna úgy, hogy szültem.
Amikor vágtak, utána olyan érzés volt, mint a húsvéti kötözött sonka. De az sem olyan borzalmas! Az a lényeg, hogy az ember ne kényeskedjen (3 órával a 2. szülés után ott ÜLTEM egy széken, hogy láthassam a babámat hogyan fürdetik!) És sajna évekig megéreztem a vágásomnál a frontokat meg a havazást:-(
Háromszor szültem gátvédelemmel. Egyszer repedtem olyan 1 centit, nem is éreztem már másnap.
4 héttel a szülés után szeretkeztem a férjemmel mindháromszor,semmi gond nem volt.
Előtte is intimtornáztam,utána is, tökéletesen visszaállt a hüvelyem,ma is "kihúznám a pezsgősdugót".
Itt egy nagyon jó cikk erről a témáról:
Szerintem bízz az orvosodban, ha úgy látja majd, hogy elkerülhetetlen úgyis vágni fog, csak valószínűleg nem akkorát, mint szoktak.
Én is azt mondom, hogy bízd magad a dokira.Ha úgy látja, hogy vágni kell, akkor vágni fog, ha nem kell, akkor úgy lesz jó:)
Engem vágtak, de belül is szétrepedtem, 45 percig varrtak.
Viszont kb 6 óra volt a vajúdás, ami nagyon nem volt vészes, és mindössze 15 perc a kitolás!A 3.fájásra meg is volt a kisfiam.
Barátnőmet nem vágták, neki 1 órás volt a kitolási szakasza, azt mondta totál kivolt a végére, már nagyon fájt neki, de utána jobb volt.
A kórházban a szobatársam második babáját szülte, gátvédelemre készült, mégis szülés közben azt mondta a dokinak, hogy akár vágja ketté, csak jöjjön már ki a baba!
Szóval ez totál egyéni, bőrfüggő, szülésfüggő, baba-fejmérete függő:)Majd ott meglátjátok!
Amúgy ha védelemmel szülsz, vissza fog állni a hüvelyed, ne aggódj!A hason is visszaáll a bőr,pedig az is rendesen kinyúlik a 9 hónap alatt:)
könnyű szülést!
Lehet, már nem aktuális, de azért leírom a véleményemet.
Egyrészt mi köze a hüvelynek a gáthoz? A hüvelyedet is szét kellene vágni, hogy ne táguljon és elvesszen a rugalmassága.
A másik, hogy első szülésnél azt mondják, kötelező jellegű, hogy ne nyúljon ki a gát. A másodiknál már nem feltétlenül kell, mert... Miért? Ha a vágás a nyúlást akadályozza meg, akkor a következőnél már miért lehetséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!