Igen, beindulhat tőle a szülés. Nekem anno a dokim azt mondta, utolsó 4 hétben már ne szeretkezzünk. És ez azért is fontos, mert ha óvszer nélkül teszitek, és a méhszáj már nyitva van, akkor fertőzést kaphat a baba. Én a helyedben a behatolást mostmár mellőzném, de te tudod.
2011. jún. 10. 14:28
2/13 anonim válasza:
Asszony 38 hetes volt, nem bírtunk magunkkal /Ő se/, szeretkeztünk egy nagyot, reggel beindult a szülés. Vagy van összefüggés a kettő között, vagy nincs.
2011. jún. 10. 14:32
3/13 anonim válasza:
Amikor a méhszáj már elég érett akkor a szex illetve a sperma beindíthatja a szülést.Nekem 5 napom volt hátra a kiírtig,és a doki mondta,hogy este kötelező a szex,reggel vizsgálat!A szex létrejött,reggel 8-kor vizsgálat 10:40-kor baba.Nálunk bejött!Amúgy nekem ez volt a 3.szülésem ,mindháromnál rendszeresen szexeltünk,orgazmusom is volt és a szülés nem attól indult be.(csak a picinél)
2011. jún. 10. 14:32
4/13 anonim válasza:
Ha teljesen problémamentes terhességed volt/van, és egészséges vagy, akkor ettől nem fog idejekorán beindulni, csak ha a baba indulni akar amúgy is.
(Gondolj csak arra, hányan próbálják beindítani a szülést együttléttel, és mégsem sikerül nekik. Igaz, itt a spermában található prosztaglandin hormonra is számítanak egyben, aminek méhszáj puhító hatása van.)
2011. jún. 10. 14:33
5/13 A kérdező kommentje:
Behatolás nélküli orgazmusra gondoltam. Köszi a válszokat!
2011. jún. 10. 14:33
6/13 anonim válasza:
Igen, óvatosnak kell lenni. Egy ismerős házaspárnak is szexet javasolt az orvos, mikor nem akart beindulni a szülés. Beindította! (Orgazmusnál is oxitocin termelődik, ami ugyanaz a simaizom összehúzó hormon, ami a szülést indítja be.)
2011. jún. 10. 14:36
7/13 anonim válasza:
Nem a sperma, hanem az orgazmussal járó méhösszehúzódás indítja be a szülést.
2011. jún. 10. 14:37
8/13 anonim válasza:
14:33 vagyok
Nem voltam egyértelmű, de azt próbáltam leírni, hogy az együttlétnél a spermában található hormonra (prosztaglandin) IS számítanak, amellett, hogy természetesen orgazmuskor oxitocin termelődik, ami összehúzza a méhet.
Egyébként saját esetem: második babát már nagyon szerettem volna szülni a 38. héten (már a 36. héten 3800g-ra becsülték, én kifejezetten kicsi és sovány alkat vagyok, irtóra minden bajom volt), együtt voltunk (óvszer nélkül, méhszájam már nyitva volt a 35. héttől), majd hajnalban másfél órán át tartó 5 perceseim voltak, amik aztán szépen leálltak... Nem sokkal idő előtt született a lányom.
2011. jún. 10. 14:46
9/13 anonim válasza:
Nekem sem indította be, két napja voltunk együtt, nekem is nagyra becsülték a babát, első baba lesz, és félek, hogy nem fogom tudni megszülni ha túl nagy lesz...de még egyben vagyunk...37+5...majd kijön, mikor gondolja...
2011. jún. 10. 15:04
10/13 anonim válasza:
14:46 vagyok
Ne félj! Nem a kiló számít szülés szempontjából, hanem a fejkörfogat. És nekem ezt a babát sokkal könnyebb volt megszülnöm, mint az elsőt, aki csak 2850 volt. (végül 3660 lett, szóval el is számolták jócskán :O)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!