Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Be kell feküdnöm a kórházba...

Be kell feküdnöm a kórházba és másnap megindítják a szülést ilyenkor akár az első nap és másnap mit csinálnak? (SOTE II. )

Figyelt kérdés
2009. márc. 18. 08:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Első nap vizsgálgatnak, elhelyeznek a pathológián (vigyázz, szörnyen kényelmetlen az ágy!). CTG-re mész majd, meg a vérnyomásodat mérik, ilyenek.

Másnap szerintem ismét megvizsgálnak, a reggeli vizitkor elmondják (nagyvizit sokszor 11 után van), h mi a szitu, aztán mehetsz a vajúdóba (cuccodat rakd össze és tedd be a szekrénybe, szülés után a párod megy érte elvileg, vagy a nővérke segít átvinni a gyermekágyra). A vajúdóban vajúdsz addig, amíg nem tágulsz ki rendesen, aztán szülőszoba, majd szülés után gyermekágyas osztály. Vagy szülőszoba, császár, őrző, gyermekágy.

Októberben szültem ott, ha van kérdésed, írd meg nyugodtan!

Párnát vigyél!!!!

2009. márc. 18. 08:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Mibe kell lenni? Máris hálóing?vagy majd az ráér holnap a vajúdóba? Beöntést adnak vagy kérni kell? Mennyire kell vigyázni a cuccokra? amibe megyek azt küldjem haza?Másnap mikor jöhet az apuk a szülésre, remélem megvárják!
2009. márc. 18. 09:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia!kinél fogsz szülni?ha nem vagyok túl tolakodó?éN IS ott fogok,juniusba.
2009. márc. 18. 09:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Dr.Kisfalvi István!
2009. márc. 18. 09:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is hozzá járok! Nagyon jó doki:-)szerinted is?
2009. márc. 18. 09:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Kívánok neked könnyü szülést!És ird meg majd hogyan ment!
2009. márc. 18. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Amikor befekszel a pathológiára, úgyis átöltözöl, hálóing/pizsama, papucs, köntös v szabadidőruha. Ez lesz a természetes, mki így járkál.

Apukát természetesen időben tudod értesíteni, ha már a vajúdóban leszel és megindul a vajúdás, akkor bemehet hozzád. Valószínű, h az orvosod fog szólni, h mikor indít. Apukát addigra berendelheted, aztán majd kint várakozik legfeljebb, amíg ténylegesen meg nem indul a vajúdás. Vigyen papucsot, kaját, innivalót, fényképezőgépet/kamerát, papírzsepit, aprót kávéra (ha szokott kávézni).

Nem adnak beöntést, ha kéred, akkor kaphatsz glicerines kúpot. (nem sokat segít)

Te nem ehetsz már aznap szerintem, inni pedig max 1-1 kortyot lehet, de a szülésznők nem engedik (ha csak nem fogadtál), a dokid megengedheti. Szőlőcukrot ehetsz, citromosat v mentolosat érdemes bevinni, mert attól kevésbé érzed magad szomjasnak. Ha gondolod, vigyél mp3 lejátszót v ilyesmit.

A cuccaimat nem lopták el, de ne legyen sok pénz Nálad, némi apró a kávégéphez, meg vmi minimális összeg, ha vmit ki kell fizetned (nekem bimbóvédőt kellett vennem, Medela krémet, a gyerek fülének kilövetését fizettem ki, újságot vettem még). Jön fényképész a gyermekágyra, tehát, ha akarsz csináltatni képet a gyerekről, akkor arra is kellhet. De természetesen ezt az összeget másnap, harmadnap is behozhatja vki Neked.

Az utcai ruhádat a gyermekágyas osztályra beviheted, de ha mégis császár lenne, az őrzőbe kerülsz egy napra. Oda nem lehet bevinni (és oda első nap apukát sem engedik be, csak az ajtóig a cuccaiddal).

Mindenre válaszoltam? Ha van még vmi, szólj!

2009. márc. 18. 10:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen nagyon rendes doki maximálisan megy vagyok vele elégedve.
2009. márc. 18. 11:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat nagyon kedves vagy, izgulok már nagyon és már szeretnék túl lenni rajta. Nagyon jó egészséget kívánok nektek! Ha valami eszembe jut még akkor megkérdezem köszönöm még 1*
2009. márc. 18. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!