38 hetes vagyok és hát már a babám nem úgy mozgolódik, inkább kinyomja magát. Nektek is ilyen kis lusta ilyen idősen?
Én ugyan már nem vagyok terhes, de emlékszem, hogy az én fiam is így mozgolódott már az utolsó hetekben. Azaz alig-alig, vagyis mozgott ő, csak már nem olyan intenzíven. 38. héten leszállt a pocakom, teljesen beékelődött a feje (azt mondta a doki, hogy szerinte egy héten belül megszületik, ha már ennyire lent van, de még két hétig bent maradt). Én is csak annyi mozgást tapasztaltam, hogy kinyomta vagy a lábát, vagy a könyökét, ha lefeküdtem, akkor a fejét mozgatta és az nagyon-nagyon rossz volt, mert szó szerint fejelgette a húgycsövemet és a hólyagomat és olyan fájdalmat okozott, mintha fel lennék fázva, hasító, éles fájdalom volt. Ezeken kívül még a csuklás volt gyakori, de már az sem olyan sokszor, mint korábban. De voltak nagyon csendes órái, egyszer már beindultunk a kórházba, mert két órán keresztül nem éreztem 39 hetesen, de mire beültünk a kocsiba, addigra mocorgásba kezdett.
Akkor nekem azt mondta a szülésznő, hogy ha ennyi idősen a napi tíz mozgás megvan az jó, ha 2 órán át nem mozog és sehogy sem tudom megmozgatni (mondjuk egy enyhe nyomással, lefekvéssel, négykézlábra állással), akkor menjek be megnézetni magam.
Ne aggódj, minden rendben van!
Megválaszoltad a kérdésed:-)
Kicsi neki a hely, nem tud rugdosni. Amint megmozdul, úgy érzed, hogy mindjárt átszakad a hasad...
Ez normális, így is marad, sőt egyre kevesebbet fog még így is mozogni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!