Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után ki mennyi ideig...

Szülés után ki mennyi ideig vérzett?

Figyelt kérdés
2011. máj. 28. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ú, rettentő sokáig.... :((((( 6 hétig tuti, mindkettőnél. azt hittem sose lesz vége.
2011. máj. 28. 09:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A nagyon vastag betét 3 napig kellett, utána még 4 napig normál betét, és kb még 4 hétig tisztasági. Szóval nekem nem volt annyira vészes
2011. máj. 28. 09:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Az akinél az igazi vérzés 6 hétig tart, annak kb a 2-3. héten orvoshoz kell mennie.

Ez irja le nagyon jól(vannak ugyan eltérések a napok számában, de kb. ilyenre kell számítani:

gyermekágyi folyás: (lochia puerperalis) a szülés után a méh összehúzódását kíséro folyás, mely szövettörmeléket, véralvadékot és a méh sebgyógyulásának váladékát tartalmazza. Az elso napokra az erosen véres, sötét színu váladék jellemzo. A 3-5. napra a gyermekágyas folyás még mindig véres jellegu, de világosabb színu, a menstruációra emlékezteto illatú. Az 5-7. napra kialakuló gyermekágyi folyás már nem véres, hanem savós, rózsaszínu. A következo 2-3 héten a méh összehúzódását a fehéres-sárgás színu, szagtalan, és egyre kevesebb mennyiségu lochia jellemzi. Lúgos vegyhatású, ezért a hüvely normális pH-jának visszaállása csak a lochia megszunte után várható. A gyermekágyi folyás a szülést követoen még hat hétig fennállhat.

2011. máj. 28. 09:50
 4/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a részletes leírást.

a 6 hetet azt tudtam csak kíváncsi voltam hogy ez mindig ennyi vagy vannak eltérések.

2011. máj. 28. 09:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Én másfél hétig véreztem.Szülés után sem véreztem nagyon,elég volt a sima normál betét is.

8 hetesen mentem vissza kontrollra,és kiderült a kevés vérzés miatt nem tisztultam ki.Kaptam rá kúpot amit egy hétig használtam.A mai napig nem jött meg,bár szoptatok.

4 hós a kisfiam

2011. máj. 28. 10:00
 6/12 anonim ***** válasza:
Én hét hétig véreztem! az első héten a legnagyobb tenna kellett,majd pár hétig nagy nedvszívó képességű betét,majd fokozatosan csökkent a mennyiség,az utolsó héten már elég volt a tisztasági betét!
2011. máj. 28. 10:08
 7/12 anonim ***** válasza:
4-5 napig Tena Maxi majd Always kb. 3 hétig és onnantól tisztasági.
2011. máj. 28. 10:54
 8/12 anonim ***** válasza:
6 hétig végig véreztem, és nem volt elég a tisztasági betét. Nem volt semmi gond, a méhem már a kórházban vissza húzódott, ahogyan kellett. Attól, h valaki tovább vérzik még nem kell visszamenni 3 hét után, csak akkor ha hirtelen nagy mennyiségben vérzik és rögök is távoznak.
2011. máj. 28. 11:18
 9/12 anonim ***** válasza:
A Tena 3 napig kellett, utána 1 hétig az Always, majd még 5 hétig tisztasági
2011. máj. 28. 13:11
 10/12 anonim ***** válasza:
4 hétig, de az óriástenából elég volt 1 csomaggal összesen (kórház és itthon), onnantól sima éjszakai always elég volt, aztán 7 hetesen volt megint, aztán 11 hetesen, 9. hét óta szedek cerazette-t, így emelett nem fogok vérezni, amíg szoptatok ;)
2011. máj. 28. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!