Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy mondjam meg a barátoknak,...

Hogy mondjam meg a barátoknak, hogy nem szeretném, ha a szülés alatt ott lennének a kórházban? Elég, ha másnap jönnek!

Figyelt kérdés
Csak azt szeretném, hogy az apuka legyen velem, de anyukám is nagyon ott akar lenni, és az összes barátnőm is. De én nem akarom! Szerintem ez egy olyan dolog, ami apukára meg rám tartozik, és másnap meg jöhet, aki akar. De hogy mondjam meg nekik, hogy ne sértődjenek meg? Főleg anyunak, hogy mondjam meg?
2011. máj. 24. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele.

Igaz, én még nemvagyok terhes, de ha eljön az idő, én sem akarom, hogy szülők, vagy anyósék ott toporzékoljanak, ez csak a baba, apuka és az én pillanatom kell hogy legyen.

Én arra gondoltam, hogy majd ha beindul a szülés, nem szólok senkinek, csak mikor már meg van a baba.

2011. máj. 24. 14:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Az apukával kettesben mentek be, és másoknak csak akkor szóltok, ha már megvan a baba. Igazán nem értem, hogy mi ebben az annyira bonyolult.
2011. máj. 24. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne mondd meg nekik, h vajúdni mész. Ha rajtakapnának, h a kórházba készülsz, akkor mondd meg, h egy vizsgálat lesz.

Szerintem is jól gondolod. Sosem gondoltam, h bárkit is szeretnék a környéken a páromon kívül, mikor ilyen fontos dologra került a sor.

Kerek perec mondd meg nekik, de csak akkor ha kérdezik. Ha nem kérdezik, az az ő bajuk, akkor sem szegődhetnek melléd az utolsó pillanatban. Gondolom, h aggódnak érted, de ha odatelepednek a szülőszoba sarkába, az már megfojtás a szeretetükkel.

2011. máj. 24. 14:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát anyudnak nem nagyon fogod tudni úgy, de a barátoknak, mondd azt, hogy csak az apukát engedik be és nem tudni, hogy 2 óra vagy 12 óra lesz a szülés, de amint megszületik az elsők között lesznek, akit értesítetek és másnap szeretettel várjátok, de első nap még örülni fogsz ha élsz, ne haragudjanak.
2011. máj. 24. 14:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az lesz a legegyszerűbb, ha nem szólok senkinek, csak ha már megvan a baba. Majd megmondom nekik, hogy a legkisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy telefonálgassak vajúdás közben. :)

2011. máj. 24. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is mondd meg, hogy csak egy személy lehet bent és kész. Minek ülnének ott, ha nem találkozhatnak veletek? Egyébként is anyukád még ok, de a barátaid mit keresnének a legintimebb belső családi eseménynél? Még másnap sem kéne ott tobzódniuk, elég ha majd akkor anyukád bemegy. Neki meg mondd azt, hogy nagyobb szükség van arra, hogy pl. vásároljon neked ezt-azt (ásványvíz, rágcsálnivaló) vagy csak nézelődjön, vegyen az unokájának valami szépet, vagy főzzön otthon a vejének valami finomat :) Mi megkértük a barátokat, hogy akkor jöjjenek majd, ha szólunk, és nem volt belőle sértődés. Én 3 hétig senkit (kivéve persze szűk család) nem kívántam látni sem, annyira lekötött a babám, az új helyzet, a regenerálódás. Hál istennek van telefon, internet, fényképezőgép, a látogatást meg inkább halasszák későbbre.
2011. máj. 24. 14:24
 7/7 anonim ***** válasza:
A szülőszobára egy fő mehet veled, ez gondolom a párod lesz. Ha meg ott akarnak órákig álldogálni a váróban, az az ő dolguk. Bár az a legegyszerűbb, ha senki nem tud róla. MI csak azután szóltunk, hogy meglett a baba.
2011. máj. 25. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!