Hogy mondjam meg a barátoknak, hogy nem szeretném, ha a
szülés alatt ott lennének a kórházban? Elég, ha
másnap jönnek!
Én is így vagyok vele.
Igaz, én még nemvagyok terhes, de ha eljön az idő, én sem akarom, hogy szülők, vagy anyósék ott toporzékoljanak, ez csak a baba, apuka és az én pillanatom kell hogy legyen.
Én arra gondoltam, hogy majd ha beindul a szülés, nem szólok senkinek, csak mikor már meg van a baba.
2011. máj. 24. 14:10
Az apukával kettesben mentek be, és másoknak csak akkor szóltok, ha már megvan a baba. Igazán nem értem, hogy mi ebben az annyira bonyolult.
2011. máj. 24. 14:11
Szerintem ne mondd meg nekik, h vajúdni mész. Ha rajtakapnának, h a kórházba készülsz, akkor mondd meg, h egy vizsgálat lesz.
Szerintem is jól gondolod. Sosem gondoltam, h bárkit is szeretnék a környéken a páromon kívül, mikor ilyen fontos dologra került a sor.
Kerek perec mondd meg nekik, de csak akkor ha kérdezik. Ha nem kérdezik, az az ő bajuk, akkor sem szegődhetnek melléd az utolsó pillanatban. Gondolom, h aggódnak érted, de ha odatelepednek a szülőszoba sarkába, az már megfojtás a szeretetükkel.
2011. máj. 24. 14:11
Hát anyudnak nem nagyon fogod tudni úgy, de a barátoknak, mondd azt, hogy csak az apukát engedik be és nem tudni, hogy 2 óra vagy 12 óra lesz a szülés, de amint megszületik az elsők között lesznek, akit értesítetek és másnap szeretettel várjátok, de első nap még örülni fogsz ha élsz, ne haragudjanak.
2011. máj. 24. 14:13
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Az lesz a legegyszerűbb, ha nem szólok senkinek, csak ha már megvan a baba. Majd megmondom nekik, hogy a legkisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy telefonálgassak vajúdás közben. :)
Szerintem is mondd meg, hogy csak egy személy lehet bent és kész. Minek ülnének ott, ha nem találkozhatnak veletek? Egyébként is anyukád még ok, de a barátaid mit keresnének a legintimebb belső családi eseménynél? Még másnap sem kéne ott tobzódniuk, elég ha majd akkor anyukád bemegy. Neki meg mondd azt, hogy nagyobb szükség van arra, hogy pl. vásároljon neked ezt-azt (ásványvíz, rágcsálnivaló) vagy csak nézelődjön, vegyen az unokájának valami szépet, vagy főzzön otthon a vejének valami finomat :) Mi megkértük a barátokat, hogy akkor jöjjenek majd, ha szólunk, és nem volt belőle sértődés. Én 3 hétig senkit (kivéve persze szűk család) nem kívántam látni sem, annyira lekötött a babám, az új helyzet, a regenerálódás. Hál istennek van telefon, internet, fényképezőgép, a látogatást meg inkább halasszák későbbre.
2011. máj. 24. 14:24
A szülőszobára egy fő mehet veled, ez gondolom a párod lesz. Ha meg ott akarnak órákig álldogálni a váróban, az az ő dolguk. Bár az a legegyszerűbb, ha senki nem tud róla. MI csak azután szóltunk, hogy meglett a baba.
2011. máj. 25. 11:12
Kapcsolódó kérdések: