Szülésnél a nőgyógyász "mennyit van ott"?
nem volt az
három gyerekem van
de még egyik szülésnél sem adtam hálapénzt
pedig kettő császár lett
nem értem miért is kellene
megbeszéltem a dokival h végig vezeti a terhességet és majd bemegyek szülni mikor kell mázli h akkor volt ügyeletes a dokim
minden esetben normális és kedves kiszolgálást kaptam sőt meg merem kockáztatni h velem még rendesebbek voltak :-)
és amúgy tényleg nem sokat van ott rendes szülésnél max a végénél és be-be néz h mi a helyzet
és a hálapénz nem olyan dolog amit adni kell és főleg nem előre és megbeszélve
benne van a nevébe: hála..... gondolom ezt nem kell magyarázni :-)
ha úgy érzed megérdemli akkor adj neki
bár ha kötelező lenne akkor inkább a szülésznőnek vagy a bábának adnám adnék mint a dokinak (rendes szülésnél)
Én nem azért írom, mert hogy miért adnak ennyit.
Még csak 18 vagyok, de már biztos vagyok benne, hogy ha egyszer babám lesz, akkor szeretném, ha mostani nőgyógyászom vállalná a szülést. És nem érdekel, hogy mennyiért, mert benne bízom meg. :)
Csak tényleg érdekel, hogy miért kérnek ennyi pénzt... sok helyen olvasom, hogy még a gátmetszést/varrást is a szülésznő végzi. Meg hogy előtte a terhesgondozásért x összeget fizetnek az emberek...
kedves Első
ha SZTK rendelésre jár akkor ott nem kell adni
ha magánra akkor ott fizetni kell
és nem a doki hozza a döntést max extrém esetben
és az oep is fizet a dokinak akár magán rendelés akár sztk
és a kórháznak is akár rendes szülés akár császár
Az, hogy mennyit van benn a dokid, attól is függhet, hogy te mennyire igényled az Ő folyamatos jelenlétét, ill. van -e éppen másik kismamája is.
A szülés nem mindig rövid történet, bizonyos szakaszaiban az orvos érdemileg nem sok mindent tud tenni, hiszen "csak várni kell". Erre a szerepre sokkal alkalmasabb a férj, az apa, vagy egy barátnő.
Szerencsés esetben, gyorsabb lefolyású szülésnél 1-2 alkalommal megvizsgál az orvos, de rendszerint ezt is a szülésznő végzi, ahogyan sok helyen a gátvédelmet is.
Hogy mégis miért a dokinak fizetünk? Mert mindig ott van a levegőben a "Mi lesz, ha..." kezdetű mondat. Bármi rendkívüli, váratlan, esetleg veszélyes dolog történik, csak az Ő szakértelmére számíthatunk.
Fogadott dokim volt
Mikor elkezdtem vajúdni nem volt már bent a kórházba,mert nem ő volt ügyeletes.Másik városban lakik.
Szóval mikor elkezdődött a vajúdás,sűrűbb része(10 perces fájásoknál)telefonáltak neki,és nagyon gyorsan ott volt.Onnantól már el sem ment a szülőszobáról,de persze javarészt a szülésznő volt velem.A doki jött vizsgálni,megkérdezte párszor hogy vagyok stb.
Mikor elkezdődött maga a szülés,2 szülésznő és a doki volt ott.Gátmetszést ő csinálta,majd a varrást is.
És pontoson nem akarom leírni,hogy mennyit kapott,de 20 és 30 ezer között.
Utolsó vagyok
Aki ma reggel írt 06:30kor
Teljesen egyet értek vele,mert ne adj Isten bármi van,történik,azért a szülésznő nem vállalja a felelősséget.A doki azért kapja a pénzt na meg a dr-i címet,hogy tartsa a hátát bármi van.Ha elvállal egy szülést,terhesgondozást stb. 100% tudatában van ezzel.
Nekem 14,5 óra volt a szülés vajúdással együtt és végig ott volt.Ezt ne úgy értsd,hogy ült mellettem és várta a kisfiam születését,hanem,hogy nem hagyta el a szülőszoba környékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!