Miért kell egy állami korházban (BP. János KH) 140 ezret fizetni a szülésért?
Persze tudom,hogy fizetni kell..akkor is disznoság !
Nem is alapitványba kell befizetni,hanem zsebbe az orvosnak és a szülésznönek !hogy bánnak azzal aki nem tud fizetni ?talán a pincében levö ágyon fog szülni ?Persze régen is adtunk az orvosnak,de nem volt meghatározva,és a fizetésünkhöz képest nem EKKORA összeg!a kismenyem fog
szülni,havonta a 10-t is odaadta a privat rendelöben,ez OK
de a korhaz állami ! szebb lepedöt kap majd? vagy finomabb ebédet?ha ugyis munkaidöben van az orvos,akkor
miért kérhet ekkora összeget ?
a pincéreket megbüntetik,ha nem adozzák le a borravalot,az orvost miért nem ??persze nem bizonyithato..
azt hallottam,hogy a Baros utcai klinikán ki van irva,nem kérünk hálapénzt, igaz ez ??
A kismenyed elég nagy lábon élhet. Nekem sok barátnöm szült otthon (nem magyarországon élek) éppen mikor én tavaly így elég sokat beszélgettünk erröl. az átlag hála pénz 30-50 ezer Ft. de több ismerösöm is simán eljárt az sztk-ba mindig ugyan ahhoz a dokihoz, majd megszült az ügyeletesnél, és abszolút boldog volt, nem külömböztették meg, nem adtak rosszabbat enni. minden szuper jó volt neki.
aki 100 körül ad az már csak azért teszi hogy mondhassa hogy ö mennyit adott a dokinak.
Na várjunk csak.Megszünt a magánorvos fogadása.
Tehát ha a menyed bekerül,akkor az ügyeletesnél kéne szülnie.Tehát áthágtátok a szabályt.Ha pedig elvárod,hogy az orvos,akit megfogadtatok,bejöjjön és törvénytelenségeket kövessen el,mert csak Ő jó arra,hogy lássa a menyedet alulnézetben,akkor fizesd meg.
Ráadásul csendben.Ügyeletesnek nem kell fizetni.
Erre komolyan törvény lett hozva? Hol van ez megírva?
Három éve szültem a fiam fogadott orvosnál, és hálát adok az égnek, hogy volt, mert az ügyeletes dokit szívem szerint felpofoztam volna.
Most a második babánál is fogadunk dokit, ugyanazt, mint legutóbb.
Ő 3 éve 50-et kért, ami a többihez képest semmiség.
Fogadhatsz orvost, ha az orvosnak szerződése van a kórházzal.
De a kedves menyed szülhetne ingyen is, nem mi tehetünk arról,hogy neki ilyen drága orvos kell.
Jobb ha van fogadott orvos de olyat kellett volna választani aki nem ennyit kér.
Én 2009-ben 40.000-et adtam a dokinak(programozott császárom volt!!) a magánrendeléseken meg 5000-et,de oda sem jártam havonta,mert ultrahang stb letudtam az sztk-ba egy nagyon aranyos profi kis hölgynél.
Ha az elején megmondta az orvos hogy ennyit fog kérni(ami megjegyzem iszonyatosan sok),akkor nem kellett volna eddig sem hozzá járni.Ha csak most mondta meg akkor simán keresnék mást mert ez lehúzás a javából.
Tehát hiába állami a kórház,ha a doki fogadott akkor fizetni kell,de nem ennyit,ez több mint túlzás.
MIÉRT KELLENE???
Én önszántamból adtam 20 ezert 2 éve, de a doki nem kért semmit.
A terhesgonozás 7E ft volt alkalmanként az 5 alkalmat jelentett
(első szülésem is nála vola, akkot 10E-et adtam)
.
A Margit kórházban szültem.
Eleve nem állnék szóba olyan dokival, aki kéri a pénzt.
Kétszer szültem. Mind a kétszer ügyeletesnél.
A terhesgondozást "fogadott" doki csinálta, hozzá mentem havonta vizsgálatra (sztk), de ennyi.
Szülni viszont még csak nem is abban a kórházakban ahol a dokik dolgoznak.
Az első szülés után semmit se adtam a dokinak, nem éreztem úgy, h "megérdemli".
Másodszorra, szintén az ügyeletes, nem tudta, hogy adok neki pénzt vagy se, felkajtatott miattam varratszedőt(az úgy fest fogyóeszköz, mert alig találnak), gyönyörű az alfelem, az első gátmetszés után nagyon csúnya duzzadt volt, na most olyan szépen helyrehozta(nem látszik rajta 2gyerek), miattam bejött megnézett minket, már rég ki kellett volna engedni minket(lányomnak magasabb volt a fehérvérsejt száma, elkapott tőlem valamit születéskor) és mikor meghallotta beteg a kicsi elfehéredett, mert azt hitte komoly, már majdnem a csecsemőre ment, hogy megnézze... Ő egy jelképes összeget kapott, és nem akarta elfogadni, mert neki az a dolga, hogy anyáról és babáról gondoskodjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!