Vélemények első szülő nőknél a gátvédelemről? Sikerült?
Igen sikerült. 3700 grammos, 55 cm-es kisfiút (36 cm-es fejkörfogattal) szültem gátmetszés és repedés nélkül. Annyi sérülés ért, hogy a babám kicsit megkarmolt kifelé jövet, de én ebből sem akkor, sem később nem éreztem semmit, csak mondták. Eleve gátvédelmes szülést terveztünk, én csináltam gátmasszázst is a 36. héttől, illetve olyan helyen szültem, ahol a szülészek vállalták és értettek hozzá, rutinosak voltak. Az a fontos, hogy rájuk kell hallgatni, ők mondják, hogy mikor mit kell csinálni és milyen tempóban.
Mivel metszésem még nem volt, így összehasonlítani nem tudom, de tény, hogy szülés után fél órával, ahogy lekerült a baba a cicimről és vizsgálták én egyedül mentem zuhanyozni, ülve szoptatta, aznap már haza kellett mennem (külföldön így szokás) és szülés másnapján már úgy mozogtam, jöttem, mentem, mint terhesség előtt.
A záróizmaim pár napig gyengék voltak, de hamar elkezdtem az intimtornát és rendbe jöttek. Szülés után négy héttel voltam dokinál, minden rendben volt, azt mondta, hogy minden a régi, szeretkezhettünk is már a férjemmel, akkor már a férjem is mondta, hogy ő nem vesz észre változást, szerinte nem tágultam ki.
A közelmúltban még két barátnőm szült, szintén első baba és szintén repedés mentes gátvédelemmel.
Magamról még nem tudok nyilatkozni, mert még előtte állok, de csinálni fogok gátvédelmet, hátha!
Viszont sógornőmnek abszolút bejött a dolog! Első baba és elég hirtelen kellett tágulnia. Nem repedt egyáltalán, nem sérült neki semmi és nem sokkal a szülés után már törökülésben ült! Szóval azért lehet benne valami és semmit nem veszítünk ha megpróbáljuk!
A dokinak hiába megy, ha te nem úgy tágulsz...
Meg lehet próbálni, de nem biztos, hogy összejön. Nekem nem jött össze mert a kislányom felcsapott kézzel jött, és végigsértette a hüvelyem is. 4 öltéssel varrtak 3 mélységben, de egyáltalán nem fájt, sem akkor, sem utána. Szülés után másnap mér én is úgy mozogtam, mint annak előtte, nem voltak fájdalmaim, nem zavart, szóval a gátmetszés sem a világ vége.
Szia!bocsi,hogy irok. en meg nem szültem meg,de külföldön elek,es itt a 34dik hettöl kell elkezdeni a gätat masszirozni(szülesznö,es a doki tanäcsära),es itt csak gätvedelemmel zajlik a szüles.Persze ha nem megy ugy akkor vägnak,vagy rosszabbik esetben repedes!
Szerintem erdemes elkezdeni a 34dik heten masszirozni a gätat,mert rosszat nem tesz,akkor sem ha nem sikerül vägäs nelkül a szüles!
35 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!