Általában hány nyomásra születik meg a baba? Nektek hanyadik nyomásra volt kint?
A kitoláskor az összes erődet összegyűjtve, teljes erődből kell nyomnod, és ezért a hasra könyökölést nem úgy fogod föl, mint egy fájdalmat, hanem mint egy segítséget az erőkifejtésedhez. Én teljesen arra koncentráltam, hogy most bármit csinálnak velem, a gyerekemről van szó, ki kell bírnom. És tulajdonképpen maga a hasra könyökölés nem is fájt. Sőt kifejezetten örültem, amikor jól rám könyökölt a közel 120 kilós szülésznő, mert akkor tudtam, hogy biztos, hogy ki tud jönni a babám. Szóval maga a könyökölés egyáltalán nem vészes érzés.
Hogy nem veszélyes-e? Nekem egy szülészeten dolgozó ismerős mondta, hogy a szülések legnagyobb része, majdnem mindenkié ilyen rásegítéssel történik. (Csak ezt nem reklámozzák persze.) A szülésznők, szülészorvosok vannak olyan ügyesek, hogy nem szokott baj történni belőle. Úgy kell felfogni, hogy azért csinálják, hogy a babádnak segítsenek.
Átlag 4-5 nyomásra kint van a baba, nekem is kb ennyi volt. Első baba, 3330 gr, 51 cm.
Én hamar és könnyen szültem, de nekem is segített a doki. Hozzáteszem, nem könyökölt, a tenyerével nyomta a baba popsiját. A férjem láttam, azt mondta úgy remegett a doki az erőlködéstől, hogy gyöngyözött a homloka, de én nem éreztem belőle semmit, egyáltalán nem fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!