Bennem van a hiba? Nem fájt a császár.
Olvasgatom a rémtörténeteket anyukáktól, akik borzalmakat éltek át a császár után. Nekem kettő is volt. Nem fájt. Utána se. Hónapok múlva meg egyenesen "eltűnt" a helye is. Tudom, nem vagyunk egyformák, más a fájdalomtűrésünk, de azért érzek némi túlzást egyes irásokban.
Nem tudtam felkelni- kisfiam este 20.49kor született. hajnalban egyedül mosakodtam a csapnál. Kislányom 12.30kor-17kor szoptattam és 22kor lesétáltam hozzá a csecsemő osztályra (jó nagy riadalmat okozva, de úgy éreztem látnom kell :D )
Felülés, az szörnyű- nem mondom az első pár alkalom, az nem a világ legjobbja, de másnap törökülésben szoptattam
Wc használat-az kinek egyszerű? ne mondja senki, hogy egy szülés közben kicsúszó aranyeres csomóval könnyebb
Nem tudok szoptatni-a tejtermelés mindenkinél kb 1hét mire "beáll". az orvosok szerint a babák úgy vanak "kitalálva", hogy ezt a pár napot azzal a pár cseppel is átvészelik (többek közt innen az élettani súlyvesztés, ami ugye, minden babával megtörténik)
Hónapok múlva is fáj a helye-tudom, vannak olyan esetek, ahol történik hiba (orvosi) na de ennyire gyakran? ahol az megtörténik, ott később újabb műtétre kerül sor, de az általam olvasottak 100%ban erre nem került sor, vagyis csak fáj. :)
és még sorolhatnám.
Most várom a harmadikat, ő már tervezetten császár lesz. Egyáltalán nem bánom. Tudom, hogy 24óra múlva tökéletesen felépülök. Sok anyukát láttam még 3-4-5 nappal a szülés után is véreres szemekkel, tétova léptekkel a folyosón. Összevarrva, szétrepedve, kivérezve. Nem cserélnék velük.
Igaz, már nincs is rá lehetőségem :)
Én mind a kettőt átéltem.
Első császár. Fájt az első néhány felkelés, de másnap már jöttem-mentem, tudtam ülni, 3. napra a tejem is belövellt, nagyon gyorsan gyógyultam, szép emlék maradt.
Második sima szülés. Fájt nagyon, aranyerem kijött, gátmetszés és repedt is a hüvelyem 2 oldalt. 1 hétig nem tudtam ölni, ödéma lett a popómon a fura ülési póztól + a farcsontom is annyira fájt, hogy 1 hétig csak fekve (bal oldalt) volt jó, fájt ha álltam, ültem, sétáltam. Igaz a gátseb nem fájt.
Tapasztalat így utólag: örülök hogy szülhettem, szép emlék lett a fájdalommal együtt.Leírhatatlan mikor érzem hogy kijön, a hasamra teszik, a férjem vágta el a köldökzsinórt. Viszont az utána lévő 1 hét....akkor inkább a császár utáni fájdalom lett volna jobb...
:):) nem ölni hanem ÜLNI :)
bocsi... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!