Pécsi Szülészeti Klinika?
Sziasztok!
Minden érdekelne, hogy zajlik a szülés? Látogatási rend? Szobába is bejöhetnek? Apuka bejöhet? Ha nem, babát hol mutatjátok meg a rokonoknak? Apuka meddig lehet velünk szülés után? Mikor jöhet be újra? Mikortól jöhetnek látogatók....szóval minden érdekel:-)
Köszönöm!
24h kismami
(első babóka, minden érdekel)
Szia!
Én novemberben szültem ott, 5 hós múlt a kislányom.
Szülés előtt 1 napot voltam a terhespatológián túlhordás miatt, úgy volt, hogy indítják, de végül spontán megindult a szülésem előző este.
még ott az osztályon borotváltak, beöntést kaptam, aztán a saját lábamon mentem le a szülőszobába.egy nővérke hozta utánam a táskáimat.
meg kell, hogy mondjam,nagyon elégedett voltam, szerintem nagyon jó kórházban fogsz szülni.
mind szakmailag, mind emberileg nagyon jó a személyzet, legalábbis én ilyet fogtam ki.
(azóta voltam látogatóban 2 kisebb város szülészetén is, színvonalban nagyon elmarad a pécsitől.)
mindezt annyak ellenére, hogy nem volt fogadott dokim, terhesgondozásra az sztk-ba jártam.
A szülőszobák mindegyike nagyon szép, barátságos berendezésű, otthonos, káddal, szülőággyal, labdával, stb.Én pl. a kádban is vajúdtam,kértem epidurális érzéstelenítést is, de sajnos végül 11 óra próbálkozás után (nem tágultam, meconiumos lett a magzatvíz), császároztak másnap reggel.
az anesztes doki egy nagyon barátságos, kedves férfi volt, minden kockázatot töviről hegyire ismertetett, a műtét alatt végig beszélt, viccelődtünk.
aztán az őrkórterembe kerültem, másnap pedig a gyerekágyas osztályra, ahol 24 órás rooming-in van, tehát a babával együtt lehet lenni.
a simán szültek 2 órás megfigyelés után kerülnek az osztályra, ekkor kapják meg a babát is.
én éjszakánként leadtam a csecsemőszobába, azt hittem jobban tudok pihenni, de nem.:-)
látogatás minden nap reggeltől este 7-ig van, kivéve ebédszünet.
ami kellemetlen; a szobába NEM jöhetnek be (esetleg az 1 ágyasba), mert az anyukák a kórtermekben szoptatnak, így kint egy szűkös társalgóban lehet látogatót fogadni. (nekem iszonyú fájdamaim voltak a császár miatt, borzasztó volta kényelmetlen székeken feszengeni).
délután a legtöbb a látogató, ilyenkor iszonyú tumultus volt. ja és gyerekek nem jöhetnek be.
ami nagyon rossz; a kótremek hiába szépek, ízlésesek, gyakorlatilag 0 tárolóhely van, borzasztó, hogy semmit nem tudtam kipakolni!
fejenként 1 nagyon keskeny szekrény, 1 icipici fiók. semmi polc, semmi egyéb.
én az ágyamon, táskámban tároltam mindent, a táskámat használtam lépcsőnek is, úgy fájt az ágyra-fel és lemászás. de ezért is rámszóltak.közös hűtő van van kint, a mosdő is közös.
a legjobb ha 2-3 ágyas szobákba kerülsz, biztos kényelmesebb. én 5-ösben voltam.
remélem tudtam segíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Meddig lehetek kint a látogató terembe a babával? Az este 7 órás zárást szigorúan veszik?
Mikorra vagy kiírva?
Szerintem elég szigorúak lehetnek, a járvány miatti tilalmat is elég komolyan vették. Alig akartak beengedni a 12 hetes UH-ra.
Augusztus 16-ra. :) És te?
Sziasztok!
2 hete szültem itt, leírom a friss tapasztalataimat, sokaknak nyújthat támpontot.
Még szülés előtt 3 napot feküdtem lent a terhespatológián, teljesen rendben volt minden, nagyon kedvesek voltak a szülésznők, látogatók jöhettek többen is be, szobatársakat ha nem zavarja, akár a szobába is be lehet jönni. Ki lehet menni sétálni is.
Nekem indították a szülést farfekvés, meg túlhordás miatt, volt dokim is. Kedd reggelre volt megbeszélve az indítás, előtte hétfőn befeküdtem szintén a terhespatológiára, dokim többször odatelefonált, mindenki tudott róla, hogy másnap indítanak nálam. Előtte este borotválás, illetve eldönthettem, hogy akarok-e beöntést, kérdezgettem a szülésznőket, hogy ők mit tanácsolnak, segítőkészek voltak nagyon.
Másnap kicsit várni kellett az indításra, sok volt a spontán szülés. Amikor eljött az én időm, felkísértek a szülőszobára, rám rakták a szívhangfigyelőt, bekötötték az oxi injekciót, utána bejöhetett a párom. Sokszor rám néztek, az orvosom is, de amúgy békén hagytak. A műtőben is mindenki nagyon kedves volt, utána felkerültem az intenzívre, itt szintén nagyon rendesek voltak, pár óra múlva felhozták a babát, aztán 10 perc múlva elvitték.
Másnap le a gyerekágyra.... A nővérek nagyon kedvesek, segítőkészek, a csecsemősök viszont... Nekem első babám volt, császároztak, abszolút nem volt tejem, hiába kérdeztem őket, csak nevettek, hogy majd megindul, meg ez így természetes. 0-24 nálad a gyerek, amíg ebédelsz vagy fürdesz, addig vigyáznak rá, de amúgy veled van végig. Utolsó éjszaka kértem, hogy had adjam be pár órára a picit, mert nagyon fáradt vagyok, csak húzták a szájukat, hogy max. 2 szopi közötti időre... Engem nagyon megterhelt a bent eltöltött idő, nyilván nem számítottam luxusszállodára...
A látogatást nagyon szigorúan veszik, egy anyukához egyszerre csak egy hozzátartozó jöhet be, kiküldik a többieket simán, kórterembe nem lehet bemenni, csak a társalgóban lehettek, ami nem is gond szerintem. Ha jön hozzátartozó, szól a nővérpultnál, hogy kihez jött és majd a nővérek szólnak az anyukának. Babát ki lehet hozni a látogatókhoz, kézbe lehet adni nyugodtan.
Még annyit, hogy kedden császároztak, fél 4kor volt meg a baba és pénteken jöhettünk haza.
Hát kb ennyi jutott eszembe... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!