Gyorsabban gyógyulhat császár után a seb, ha vékony a hasfal, nincs zsírréteg?
Szerintem sem fugg a zsírrétegtol. Én sajnsos kb. 25 kg-t híztam a terhesség alatt (110 kg), rendes pocakom volt. Az elso 2-3 nap volt nagyon nehéz, egy hét mulva alig éreztem, és azóta sem. Rogton mozgásra biztattak a novérek, szerencsére semmi komplikációm nem volt, így igyekeztem nem elhagyni magam. Az viszont tény, hogy kulsoleg sokáig erosen láthato volt, most, kb. egy év után mondhatom, hogy szép halvány.
Egy ismeros csajszi is akkor szult császárral, mikor én, oneki már 1 hét után tiszta halvány volt a heg, nagyon vékony csajszi. En csak ebben tapasztaltam kulonbséget.
De igen függ a zsírrétegtől. Én sebészeten dolgozom(vagyis dolgoztam terhesség előtt), és nagyon sok sebet láttam. Az a tapasztalat, hogy a vékonyabb emberek sebe könnyebben gyógyul, mint azoknak, akiknek nagy zsírréteg van a hasukon. Ugyanis a zsírszövet sokkal nehezebben tud regenerálódni mint az izomszövet, sokkal gyógyul, és ha fellép valamilyen fertőzés, akkor bizony el is tályogosodhat, gennyesedhet. Ez általánosság, persze kivételek mindig vannak. Az én esetem is kivétel. Én 110 kg-mal mentem szülni, császározni kellett, jó vastag zsírréteg van a hasamon. Nagyon féltem attól, hogy el fog gennyedni, de szerencsére nagyon szépen gyógyult, a 6 hetes kontrollon az orvos meg is csodálta, már alig látszott a heg, pedig hosszában vágtak. És fordítva is igaz lehet, hogy a vékony embernek nehezen gyógyul. De mint írtam, nem ez a jellemző.
Üdv 3,5 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!