Szülhetek így? Mennyire fájdalma a szülés?
A szemem -5 és -4,5 dioptriás.Nagyon szeretnék természetes úton szülni.
És egy másik kérdésem:
Mennyire fájdalmas a szülés?
Nagyon köszönöm a válaszoka.
Sajnálom, de nem igazán értem a kérdésed első felét. Miért nem szülhet az természetes úton akinek rossz a szeme?
A második kérdésre nem fog tudni pontosan válaszolni senki sem. Mindenki azt fogja mondani, hogy fájt és kész.
A szülés fájdalmát az agy teljes mértékben törli, hiszen ha emlékeznél rá, hogy mennyire fájt akkor nyilván nem vállalnál több gyereket. Amíg egy fogfájást fel tudsz magadban eleveníteni, a szülést sosem fogod tudni. Ez így van "kitalálva" és ez így jó.
Az általad eddig tapasztalt fájdalomhoz nem hasonlítható, új fájdalomérzés.
Olyan mintha kihúzna valamiféle erő belőled valamit, ha érted mire gondolok. Nehéz leírni.
Nem a szemed dioptriaszámától függ, hogy szülhetsz-e hüvelyi úton! Szemészhez kell majd elmenned, hogy megállapítsa, nem okozhat-e a szülés közbeni erőlködés véletlenül problémát, pl. retinaleválás (ha túl magsa lenne a szem nyomása). A nőgyógyászod ezt nem fogja tudni eldönteni...
Hogy mennyire fáj? Mindenki máshogy éli meg a fájdalmat. Úgyhogy lehetetlen leírni, másnak, milyen érzés a vajúdási fájdalom. Én 4x szültem.. ha annyira elviselhetetlen lett volna, biztos nem vállalom többször is.. ja, soha nem kaptam fájdalomcsillapítást vagy EDA-t.
A rövidlátás nem zárja ki a természetes szülést. Nekem egyik szemem -4,5, másik -2 dioptriás, és természetes úton szültem. Retinaleválástól más miatt kell félni, önmagában a rövidlátásra nincs befolyással a szülés.
Nekem nem fájt semmim, inkább fárasztónak éreztem mint fájdalmasnak. A vajúdásom hétköznapi pocakkeményedésekből állt, legalábbis érzésre teljesen ugyanaz volt. Sem a hasam, sem a derekam nem fájt, nem görcsölt, szóval elvoltam vele. A kitolásnál meg még annyit sem éreztem, mint a vajúdás alatt, max annyi volt, hogy furcsa érzés mikor elindul a baba kifelé, mert meglepően gyors, és kemény a kis kobakja.
Nekem csak kb annyira fájt,mint mikor megjön és görcsölök.
Két fájás között még néha el is szunyókáltam:)(akkor már két napja nem aludtam,mert borzasztó eleven volt a pici pocaklakóm:))
Ja és vajúdás közben begörcsölt a lábam,na az jobban fájt int a szülés.3. nyomásra megvolt a baba(3500gr és 56cm)
Én mindenkinek ilyen szülést kívánok!!!!!!!
Nekem indították a szülést, de a babóm még nem akart kibújni. (Egyébként a 38. héten, mert kicsi volt a súlya és bent már nem fejlődött volna.) Folyamatosan kaptam az oxitocint, de mivel nagyon lassan tágultam(7 óra alatt egy ujjnyit), és a méhszáj sem volt elsimulva fájdalomcsillapítót nem kaphattam. Akkor úgy éreztem, hogy inkább kiugranék az ablakon annyira fájt. A kitolás már gyors volt, 4-5 tolófájás után megszületett a kislányom.
Egyébként én egész terhesség alatt féltem a szüléstől és reménykedtem a császárban, most viszont már örülök, h természetes úton szülhettem. A fájdalom ellenére valóban csodálatos élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!